Zapekaná pohánka

Pohánka s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Pohánku môžeme pripraviť aj nasladko.* Najmä vtedy, ak dozrievajú čerešne alebo drobné ovocie, ktoré je plané šťavy. Je to chutná zmena v jedálničku.

4
porcie
10 (+ státie pohánky minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pohánku dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín (dobre zabaliť). Potom ju vyberieme.
  2. Do vymasteného pekáča dáme 1/3 pohánky.
  3. Rozložíme husto polovicou ovocia. Posypeme škoricou a cukrom podľa chuti. Dáme druhú tretinu pohánky, zvyšok ovocia, posypeme škoricou a cukrom a zakryjeme zvyškom pohánky.
  4. Navrch rozložíme nakrájané plátky masla.
  5. Zakryté pečieme na 180 °C 25-30 minút.
  6. Podávame posyné práškovým cukrom.
  7. Poznámka: Použila som čerešne a egreše, ale je možné použiť akékoľvek šťavnaté ovocie - ríbezle, maliny, černice, na jeseň slivky (tie ale trocha nakrájame).