Zapekaná pohánka
Pohánka s ovocím (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Pohánku môžeme pripraviť aj nasladko.* Najmä vtedy, ak dozrievajú čerešne alebo drobné ovocie, ktoré je plané šťavy. Je to chutná zmena v jedálničku.
4 porcie |
10 (+ státie pohánky minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pohánku dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín (dobre zabaliť). Potom ju vyberieme.
- Do vymasteného pekáča dáme 1/3 pohánky.
- Rozložíme husto polovicou ovocia. Posypeme škoricou a cukrom podľa chuti. Dáme druhú tretinu pohánky, zvyšok ovocia, posypeme škoricou a cukrom a zakryjeme zvyškom pohánky.
- Navrch rozložíme nakrájané plátky masla.
- Zakryté pečieme na 180 °C 25-30 minút.
- Podávame posyné práškovým cukrom.
- Poznámka: Použila som čerešne a egreše, ale je možné použiť akékoľvek šťavnaté ovocie - ríbezle, maliny, černice, na jeseň slivky (tie ale trocha nakrájame).