Plnený hermelín

Plnený hermelín (fotorecept)

Autor receptu: siuuu

Hermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne.* Je to rýchla, chutná a efektná chuťovka - pekne vyzerá na stole a aj dobre chutí. K vínečku či pivečku mňamka.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Syr prekrojíme horizontálne na 2 polovičky a z oboch polovíc opatrne lyžičkou vyberieme vnútro tak, aby nám vznikli misky s cca 0,5 cm okrajom.
  2. Zo syra, ktorý sme "vydlabali" urobíme plnku podľa chuti (vnútro z každého syra dávam do osobitnej misky). ORECHOVÁ plnka: K syru pridáme mleté vlašské orechy (alebo pistácie, prípadne mix), pretlačený cesnak, štipku soli a korenia, vidličkou zmiešame. FIGOVÁ plnka: K syru pridáme nadrobno pokrájané sušené figy, odporúčam mäkšie, s ktorými sa lepšie pracuje, zmiešame a ochutíme štipkou soli (figy na obrázku chýbajú, teraz som robila iba orechovú a paradajkovú plnku) PARADAJKOVÁ plnka: K syru pridáme nadrobno pokrájané sušené paradajky, posekané pistácie, štipku soli a korenia, premiešame
  3. Hotovú plnku vrátime späť do jednej z vydlabaných polovíc syra, pritlačíme a priklopíme druhou polovicou - snažte sa polovice spojiť presne na tom mieste ako boli rozkrojené, výsledok bude krajší.
  4. Každý syr zabalíme osobitne do pôvodného obalu alebo alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. Odporúčam urobiť deň vopred, aby sa v chladničke chute prepojili.
  5. Pred podávaním pokrájame na trojuholníčky a servírujeme napríklad s ovocím (hrozno, jablko), čerstvou zeleninou či orechmi.