Plnený grilovaný baklažán

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0,5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv. vypotiť, aby sa zbavili horkosti. Potom ich opláchneme pod studenou vodou a osušíme čistou utierkou.
  2. Opečieme ich z oboch strán na grile a odložíme na teplé miesto. Mäso nakrájame na menšie kúsky rezance a opražíme na oleji spolu s cibuľkou, ktorú sme nakrájali na väčšie kúsky – lupene, osolíme a okoreníme.
  3. Mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kocky, takisto cuketu. Pridáme k mäsu a krátko podusíme. Podlejeme rozmixovanými drvenými paradajkami, pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú čili papričku a oregano. Dusíme asi 8 - 10 minút.
  4. Nakoniec pridáme kapary, olivy a krátko prehrejeme. Zmesou naplníme ugrilovaný baklažán a ozdobíme čerstvými bylinkami. Rada: Mäsovú zmes môžeme zabaliť do plátku baklažánu, alebo vložiť medzi dva ugrilované plátky.
  5. Hotový plnený baklažán môžeme poliať olivovým olejom v ktorom sme rozmiešali prelisovaný cesnak a štipku soli. Mäso môžeme použiť akékoľvek nám zostane počas grilovania.