Plnené pečené zemiaky
Plnené zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: remy
Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať krásne veľké zemiaky, tak tie naplním a zapečiem.
Postup
- Zemiaky riadne očistíme, dáme variť v šupke do osolenej vody. Ideálne je pripraviť si ich deň vopred, riadne vychladnuté sa dajú lepšie vydlabať.
- Zemiaky rozpolíme a vydlabeme, tak aby sme ich vedeli plniť. Očistené šampiňóny, slaninu a syr nakrájame na kocky.
- Na hrudke masla, alebo troške oleja začneme smažiť slaninku. Pridáme šampiňóny a podusíme na panvici. Ochutíme tymianom a rascou. Soliť netreba, slanina pustí soľ.
Pridáme Nivu alebo tvrdý syr, prípadne oba.
- Keď je syr rozpustený, odstavíme oheň, pridáme kyslú smotanu. Zemiaky naplníme zmesou, uložíme do vymasteného plechu a zemiaky posypeme strúhaným syrom.
Dáme zapiecť.