Plnené zapekané kelové listy
Autor receptu: sjuz
Tieto listy sa môžu jesť aj so zemiakmi, my ich jeme bez prílohy, v rámci delenej stravy.
20 minút príprava |
45-50 minút na 190 °C |
Postup
- Kelové listy umyjeme, a dáme variť na cca 12 minút.
Rožky potrháme a namočíme do vody.
- Mleté mäso zmiešame s vajcom, vymačkanými rožkami, vňaťou. Osolíme, okoreníme.
- Kelové listy zlejeme, a ochladíme pod tečúcou studenou vodou, necháme okvapkať.
Mäso položíme na list, a ten zvinieme tak, že z oboch strán založíme list na mäso, a zrolujeme.
Ukladáme do vymasteného pekáča zvinutým koncom dolu tesne vedľa seba.
- Slaninku si nakrájame na pásiky. Závitky som potrela zvrchu rajčinovou zmesou, posypala nakrájanou slaninkou a strúhaným syrom.
Podlejeme vodou a prikryté dáme piecť.