Plnené zapekané kelové listy

Autor receptu: sjuz

Tieto listy sa môžu jesť aj so zemiakmi, my ich jeme bez prílohy, v rámci delenej stravy.

20 minút
príprava
45-50 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kelové listy umyjeme, a dáme variť na cca 12 minút. Rožky potrháme a namočíme do vody.
  2. Mleté mäso zmiešame s vajcom, vymačkanými rožkami, vňaťou. Osolíme, okoreníme.
  3. Kelové listy zlejeme, a ochladíme pod tečúcou studenou vodou, necháme okvapkať. Mäso položíme na list, a ten zvinieme tak, že z oboch strán založíme list na mäso, a zrolujeme. Ukladáme do vymasteného pekáča zvinutým koncom dolu tesne vedľa seba.
  4. Slaninku si nakrájame na pásiky. Závitky som potrela zvrchu rajčinovou zmesou, posypala nakrájanou slaninkou a strúhaným syrom. Podlejeme vodou a prikryté dáme piecť.