Plnené vyprážané šampiňóny

stevca - fotkastevca, 11. mája 2013
Plnené vyprážané šampiňóny
Foto: stevca

mňamkáááááááá

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/2 bal. približne
podla chuti
podla chuti
podla chuti
 na obalenie
2 ks
 na obalenie
 na vyprážanie
 na vyprážanie
podla chuti




Postup

  1. 1

    šampiony si najprv očistíme a vykrojíme nožičku. klobúčiky šampionov naplníme plnkou.

  2. 2

    plnku pripravíme tak, že nožičky šampionov nakrájame na malé kúsky. pridáme najemno nakrájanú menšiu cibulku alebo por, podla chuti, pridáme trocha soli, čierne korenie - ja používam korenie 4 chutí, najemno nakrájanú pažítku alebo rôzne bylinka, kto čo má rád a syr z črievka, nie však velmi veľa, len tolko, aby nám spojil všetky ingrediencie a poriadne vymiešame. ked mám aj tvrdý syr tak zvyknem nastrúhať za hrsť.

  3. 3

    naplnené šampiony obalíme v trojobale, alebo aj v cestíčku - zase podla chuti a podávame s pečenými zemiakmi, alebo kašou. môžeme pridať tatarskú omáčku alebo nejaký chutný šalátik

Diskusia k receptu

cesminaz
milujem vyprazane hribiky...presne vcera som ich robila na obed s ryzou a tatarskou ;-)mnam..ale ja som ich len obycajne v trojobale vyprazila
enge149
veľmi dobré aj chutné,dnes idem variť na obed,oplatí sa kúpiť v Kauflande,bývajú zľavy,pekné šampiony som kupila za 1,5€... bola tam bitka,už to ľudia poznajú..
elekra
Musia byť vynikajúce. Mám rada vysmážané šampiňóny.
enge149
prepáč,,zabudla som dopísať 1,50€ je za 1 kg,býva to akcia tak raz do mesiaća a oplatí sa kúpiť,sú pekné,biele aj väčšie aj menšie,vyprážala som ich aj s tofu syrom a boli vynikajúce,príloha nové zemiaky s petržlenom a pažítkou,tatárska/troška/ a veľa veľa zeleniny obloha,ja sa snažím nie vyprážať klasicky vo veľa oleji alebo masti,ale opeklať na troche masti,mám super panvicu-"tepenaki-čínska"tam nepotrebujem veľa tuku na nič,zemiaky opečiem bez tuku,snažím sa správnu výživu..
sonulienka
Aj ja ich milujem práve som si ich kúpila určite vyskúšam Tvoj recept. Ďakujem už je v KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia