Foto: stevca
mňamkáááááááá
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1/2 bal. približne |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
na obalenie |
|
2 ks |
|
na obalenie |
|
na vyprážanie |
|
na vyprážanie |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
šampiony si najprv očistíme a vykrojíme nožičku. klobúčiky šampionov naplníme plnkou.
- 2
plnku pripravíme tak, že nožičky šampionov nakrájame na malé kúsky. pridáme najemno nakrájanú menšiu cibulku alebo por, podla chuti, pridáme trocha soli, čierne korenie - ja používam korenie 4 chutí, najemno nakrájanú pažítku alebo rôzne bylinka, kto čo má rád a syr z črievka, nie však velmi veľa, len tolko, aby nám spojil všetky ingrediencie a poriadne vymiešame. ked mám aj tvrdý syr tak zvyknem nastrúhať za hrsť.
- 3
naplnené šampiony obalíme v trojobale, alebo aj v cestíčku - zase podla chuti a podávame s pečenými zemiakmi, alebo kašou. môžeme pridať tatarskú omáčku alebo nejaký chutný šalátik
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu