Plnené vajcia

Autor receptu: slawek

Vďačné predjedlo, hoci možno trochu prácne, ale iste ním svojich hostí milo prekvapíte.

5
porcií
70 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si 10 vajec...
  2. a natvrdo ich uvaríme.
  3. Uvarené a vychladnuté vajcia...
  4. ostrým nožom...
  5. opatrne prekrojíme na polovice.
  6. Z rozpolených vajec veľmi opatrne vyberieme žĺtky a bielky….
  7. aby škrupina zostala nepoškodená.
  8. Žĺtky a bielky zmiešame s nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a k tejto zmesi pridáme 125 g masla. Posolíme, okoreníme.
  9. Všetko dôkladne vymiešame na hladký krém.
  10. Naplníme ním prázdne vajcové škrupinky.
  11. Naplnené polovice vajec...
  12. obalíme v strúhanke.
  13. Na panvici necháme rozohriať zvyšné maslo,
  14. na ktorom osmažíme naplnené polovice vajec...
  15. pekne dozlatova.
  16. Necháme vychladnúť.
  17. Ľubovoľne ozdobíme (ja som zdobil paradajkovými ružičkami a petržlenovou vňaťou a môžeme podávať napriklad ako studené predjedlo.