Plnené vajcia
Autor receptu: slawek
Vďačné predjedlo, hoci možno trochu prácne, ale iste ním svojich hostí milo prekvapíte.
5 porcií |
70 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si 10 vajec...
- a natvrdo ich uvaríme.
- Uvarené a vychladnuté vajcia...
- ostrým nožom...
- opatrne prekrojíme na polovice.
- Z rozpolených vajec veľmi opatrne vyberieme žĺtky a bielky….
- aby škrupina zostala nepoškodená.
- Žĺtky a bielky zmiešame s nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a k tejto zmesi pridáme 125 g masla. Posolíme, okoreníme.
- Všetko dôkladne vymiešame na hladký krém.
- Naplníme ním prázdne vajcové škrupinky.
- Naplnené polovice vajec...
- obalíme v strúhanke.
- Na panvici necháme rozohriať zvyšné maslo,
- na ktorom osmažíme naplnené polovice vajec...
- pekne dozlatova.
- Necháme vychladnúť.
- Ľubovoľne ozdobíme (ja som zdobil paradajkovými ružičkami a petržlenovou vňaťou a môžeme podávať napriklad ako studené predjedlo.