Lososové koláče
Lososové koláče

Plnené taštičky z lístkového cesta fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 10. februára 2019
Plnené taštičky z lístkového cesta (fotorecept)
Foto: macka78
8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal. (hotové)
1 bal.
1 bal.
250 ml (pochúťková)
cca 60 g
1 ks
3 strúčiky
 (na potretie)




Postup

  1. 1

    Na rozpalený olej dáme nasekaný cesnak, orestujeme pridáme umytý baby špenát, trošku soli, korenia a krátko orestujeme. Prebytočnú vodu cez sitko odstredíme a necháme chvíľku vychladnúť... Medzitým si nastrúhame syr, umyjeme lososa, stiahneme ho z kože a nakrájame na menšie kúsky. Následne do smotany pridáme žĺtok, nastrúhaný syr a vychladnutý špenát, premiešame a dochutíme... Ak sa Vám zdá zmes príliš riedka, pridajte ešte trošku syra...

    Plnené taštičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na rovnaké obdĺžniky cca 13 krát 10 cm. Prvý obdĺžnik položíme na plech s papierom na pečenie, kraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu dáme špenátovú plnku a na ňu položíme kúsok lososa a preložíme druhým obdĺžnikom, ktorý si v strede narežeme zošikma trikrát...

    Plnené taštičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vidličkou si pekne pritlačíme kraje a potrieme vajíčkom a posypeme sezamom... Pečieme vo vyhriatej rúre na 210 stupňov prvých 10 minút, potom teplotu stiahneme na 190 °C a pečieme ešte asi 20 minút, treba kontrolovať, keďže každá rúra pečie inak.

    Plnené taštičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť!

    Plnené taštičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkné, rychlé a chutné! Musím se smát, bo dnes jsem dělala slaný koláč z listkového těsta s baby špenátom, šunkou a sýrem. Lišíme se v lososu a tvaru. Haha Tvoje jedlo je hezčí a určitě chutnější!
finczi
Hmmmm...dobrota. Občas robievam niečo podobné. Skúsim niekedy túto verziu.Pekne to aj vyzerá.
luss44
@Macka78 vďaka za dobrý tip, piekla som ich síce bez lososa ale na plnku som ešte namrvila balkánsky syr. Boli vynikajúce, len sa tak po nich zaprášilo :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia