Plnené rožky

Plnené škoricovo-tvarohové rožky (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

...sme na návšteve v Rožňave a gazdiná robí deťom večeru. ... pre mňa zaujímavá, chutilo mi to, tak sa podelíme o recept.

16
porcií
15 - 20 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rožky prekrojíme na polovice a nožom vyrežeme vnútrajšok rožkov.
  2. Vnútro rožkov nevyhazovať, budeme ho ešte potrebovať.
  3. Do misky si dáme tvaroh, 1 vajíčko, 2 - 3 lyžicu cukru, sáčik škoricového cukru a všetko to dobre premiešame.
  4. Touto zmesou naplníme vydlabané rožky.
  5. Otvor upcháme vyrezanou časťou.
  6. Rozšlaháme si 2 vajíčka so štipku soli a v tom si rožky namočíme.
  7. Obalíme v strúhanke.
  8. Z obidvoch strán osmažíme na rozpálenom oleji.
  9. Hotové poukladáme na tanierik a môžeme ešte posypať škoricovým cukrom .... celá táto paráda trvala od A po Z 35 minút.