Plnené rožky
Plnené škoricovo-tvarohové rožky (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
...sme na návšteve v Rožňave a gazdiná robí deťom večeru. ... pre mňa
zaujímavá, chutilo mi to, tak sa podelíme o recept.
16 porcií |
15 - 20 minút príprava |
15 - 20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rožky prekrojíme na polovice a nožom vyrežeme vnútrajšok rožkov.
- Vnútro rožkov nevyhazovať, budeme ho ešte potrebovať.
- Do misky si dáme tvaroh, 1 vajíčko, 2 - 3 lyžicu cukru, sáčik škoricového cukru a všetko to dobre premiešame.
- Touto zmesou naplníme vydlabané rožky.
- Otvor upcháme vyrezanou časťou.
- Rozšlaháme si 2 vajíčka so štipku soli a v tom si rožky namočíme.
- Obalíme v strúhanke.
- Z obidvoch strán osmažíme na rozpálenom oleji.
- Hotové poukladáme na tanierik a môžeme ešte posypať škoricovým cukrom .... celá táto paráda trvala od A po Z 35 minút.