Plnené pečené domáce bravčové rebierka fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. augusta 2015

Dnes som rebierka plnila..náhodou som mala také, na ktorých bolo dosť mäsa a tak som mala možnosť urobiť nad kosťami otvor pre plnku..a veru Zobraziť celý popisDnes som rebierka plnila..náhodou som mala také, na ktorých bolo dosť mäsa a tak som mala možnosť urobiť nad kosťami otvor pre plnku..a veru sú chutnejšie, ako pečené len tak bez plnky..

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g domáce
1 ks
2 strúčiky
podľa chuti
Plnka:
2 ks staršie
1 ks celé
 sušená
Príloha:
 domáca
 dusená




Postup

  1. 1

    Rebierka som umyla, osušila..urobila som nad kosťami otvor..netreba sa báť, je tam blana, ktorá to všetko drží spolu..pripravila som si plnku: rohlíky som pokrájala, pridala som vajce, mleté čierne korenie a petržlenovú vňať..pomiešala som všetko a vložila do otvoru..ešte dodám, že na rebierkach sa nachádzala tenká vrstva sadla, ja som ho neobrezala, ale použila som ho namiesto bravčovej masti..do plnky si môžete dať to, čo máte radi..nerobila som experimenty, lebo som nevedela, ako to bude spolu držať..

    Plnené pečené domáce bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    otvor som spojila špádlami tak, že som sa snažila druhý koniec zapichnúť do tej blany, aby mi to držalo spolu..hlavne som ich pichala krížom, v tvare x..takto som to považovala za bezpečné..opiekla som rebierka na panvici najprv z tej strany, kde som mala tuk..aby sa uvoľnila masť..potom som opiekla aj z druhej strany a preložila na panvicu, ktorú som potom dala do trúby..na zapekaciu panvicu som vyliala výpek, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak, opiekla, poprášila červenou mletou paprikou a podliala troškou vody..vložila som panvicu do vyhriatej trúby a zakryla som ju pokrievkou..

    Plnené pečené domáce bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rebierka sa piekli na 180 st. 50 min.potom som ich odkryla a nechala opiecť do chrumkava..pokrájala som ich pozdĺž plnky..pokiaľ sa mi piekli rebierka v trúbe , pripravila som si domácu knedľu aj bielu kapustu..

    Plnené pečené domáce bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hotové jedlo som uložila na taniere..prajem vám dobrú chuť..

    Plnené pečené domáce bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dnes môj obvyklý zákusok chýba a to preto,lebo som prerábala kuchyňu...takto sa mi vydarila...ešte včera murár robil, takže som nemohla do kuchyne ani variť ani piecť..

    Plnené pečené domáce bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
To musí byť dobré, aj ja bych si dal také rebierka. Pekná kuchynka a ešte lepšie rebierka i šikovná kuchárka. 5***** a ukladám K.K.
tiginko
bože Izka, ja vždy musím obdivovať tvoju trpezlivosť pri vytváraní takýchto pomerne komplikovaných jedál. Ani vo sne by ma nenapadlo, že rebierka sa dajú plniť! Tvoji stravníci ťa musia na rukách nosiť :-) Gratulujem ku krásnej kuchyni, nová gazdinku vždy poteší
izabella929
@terinka55 ,tiež som rada, že mám príjemnejšie prostredie.-)@patroveckypitrs , rebierka sa tak veľmi nevysušia, keď sú naplnené..veľmi boli chutné.-)@olinecka , potešila si ma.-)@kimlo , milé a dakujem pekne.-)@tiginko ,tiež som ich ešte plnené nerobila, ale tieto mi veru chutili lepšie..)vďaka za pochvalu..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé slová aj komentáre.-)
babkamt
splnila si si sen každej gazdinky - krásnu novú kuchyňu:-) Verím, že sa ti v nej bude príjemne variť. Chutný obed si v nej pripravila. Pekný večer.
havino
jaj Izka, boli časy, ked som mala odber rebier, ale rebier s mäsom po 5 sk za kg, aj telaciu hrud som takto zvykla plniť, ale bejvavalo, viem, že veľmi chutné a kuchyňu máš bez chyby, nech sa Ti varí a pečie, ako doteraz, bez chyby
annan
Kuchynka je krásna,to sa idú v nej vyvárať dobroty a rebierka sa budú určite piesť aj mojej kuchyni.
afataga
jeskove oci, to musela byt dobrota, sa ani nedivim, v takej kuchyni ti to musi varit samo :-)
marika21
Krásna kuchyňa a ešte chutnejšie papaníčko. Nech sa ti s chuťou varí pečie. KK5*
junior
Recept je to veľmi pekný.....plnené rebierka... to by ma v živote nenapadlo... A kuchyňa? Krásna, ako aj Ty @izabella929.
frezia68
Nakukla som na komentáre a došla som k tomu receptu.Chodievam tu nepravidelne,pri mojej diéte už ani veľmi nesledujem recepty.Ale priznám sa Ti,že bravčové rebierka som nezvykla plniť,len teľacie,pokiaľ sa dalo kúpiť,no iste je to fajnotka.Ale mňa zaujala aj Tvoja nová kuchyňa a tá je veru vydarená :-),tak Ti chcem popriať ešte veľa vydarených,dokonalých receptov.V novej kuchyni s novým elánom,nech Ti robí radosť :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia