Drobné orechové pečivo
Plnené orieškové koláčiky bez lepku
Autor receptu: novalim
Receptov na drobné vianočné pečivo je neúrekom. Súhlasíte? Čo tak vyskúšať niečo nové v klasickom šate.* Plnené orieškové
koláčiky z našej ryžovej múky sa vám budú rozplývať na jazyku. Hotové sú raz-dva a plnené lahodným nugátovým krémom
zmiznú zo stola ani sa nenazdáte. Pridajte si náš dnešný recept k vašim vianočným a pustite sa do pečenia.
20-24 porcií |
30 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny okrem čokoládovej nátierky dáme do väčšej misy a najprv varechou a potom ručne vypracujeme hladké cesto. Naplníme ním formičky v tvare vlašských orieškov (môžu byť aj formičky na labky alebo iné) a cesto zarovnáme.
- Naplnené formičky uložíme na plech a dáme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť, potom opatrne vyklopíme z formičiek.
- Natierame nugátovou nátierkou a vždy dva koláčiky zlepíme dohromady. Na koniec posypeme práškovým cukrom.