Drobné orechové pečivo

Plnené orieškové koláčiky bez lepku

Autor receptu: novalim

Receptov na drobné vianočné pečivo je neúrekom. Súhlasíte? Čo tak vyskúšať niečo nové v klasickom šate.* Plnené orieškové koláčiky z našej ryžovej múky sa vám budú rozplývať na jazyku. Hotové sú raz-dva a plnené lahodným nugátovým krémom zmiznú zo stola ani sa nenazdáte. Pridajte si náš dnešný recept k vašim vianočným a pustite sa do pečenia.

20-24
porcií
30 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny okrem čokoládovej nátierky dáme do väčšej misy a najprv varechou a potom ručne vypracujeme hladké cesto. Naplníme ním formičky v tvare vlašských orieškov (môžu byť aj formičky na labky alebo iné) a cesto zarovnáme.
  2. Naplnené formičky uložíme na plech a dáme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť, potom opatrne vyklopíme z formičiek.
  3. Natierame nugátovou nátierkou a vždy dva koláčiky zlepíme dohromady. Na koniec posypeme práškovým cukrom.