Plnené mäsove guľky
Autor receptu: katka729
Tento recept mi dala mamina a u nás sú veľmy obľubené. Pochutnajte si aj vy
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- cesto: Zemiaky si uvaríme, vychladené ošúpeme. Múku si zmiešame na lopári, urobíme jamku, dáme postrúhané zemiaky, vajce, soľ a vypracujeme cesto,ktoré vyvaľkame na hrúbku asi pol cm.
- Pĺnka: na oleji si popražime nakrájanu cibuľku,cesnak a pridame mäso. Okoreníme,osolíme,pridáme červenú papriku a dame vychladiť
- Z cesta vykrajujeme kolieska.Na každé koliesko, dáme vychl.mäso, a urobíme guľky, ktoré uvaríme v osolenej,vriacej vode asi 10-15 min. Treba jednu vyťiahnuť a ochutnať či je uvarená. Guľky neoplachujeme
- Na povrch: na troške masti speníme nakrájanu slaninku a pridáme nakrajanú,kyslú kapustu. Podusíme
- Guľky zmiešame z kapustou a podávame. Dodrú chuť