Plnené mäsove guľky

Autor receptu: katka729

Tento recept mi dala mamina a u nás sú veľmy obľubené. Pochutnajte si aj vy

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. cesto: Zemiaky si uvaríme, vychladené ošúpeme. Múku si zmiešame na lopári, urobíme jamku, dáme postrúhané zemiaky, vajce, soľ a vypracujeme cesto,ktoré vyvaľkame na hrúbku asi pol cm.
  2. Pĺnka: na oleji si popražime nakrájanu cibuľku,cesnak a pridame mäso. Okoreníme,osolíme,pridáme červenú papriku a dame vychladiť
  3. Z cesta vykrajujeme kolieska.Na každé koliesko, dáme vychl.mäso, a urobíme guľky, ktoré uvaríme v osolenej,vriacej vode asi 10-15 min. Treba jednu vyťiahnuť a ochutnať či je uvarená. Guľky neoplachujeme
  4. Na povrch: na troške masti speníme nakrájanu slaninku a pridáme nakrajanú,kyslú kapustu. Podusíme
  5. Guľky zmiešame z kapustou a podávame. Dodrú chuť