Plnené kurča s hubami a pečeňou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
60-120 minút na 160 °C |
Postup- Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme
v polovičnom množstve masla. Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Žemle namočíme do mlieka, žĺtky zmiešame so zvyšným maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečeňou a dobre
vyžmýkané žemle.
- Okoreníme soľou, korením, majoránom a všetko premiešame. Nakoniec pridáme ušľahané bielky. Kurčatá umyjeme a zvonku aj zvnútra osolíme. Rukou uvoľníme kožu pod krkom a do uvoľnenej kapsy medzi kožou a mäsom umiestnime pripravenú náplň. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obalíme nimi prsia kurčiat.
- Takto pripravené kurčatá položíme na pekáč s trochou oleja a upečieme v rúre pri teplote asi 160 stupňov Celzia.
|