aj ten to mám od mojej neb.mamky
Suroviny
4 ks, ,kuracie,kačacie,husacie |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
3 ks |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Plnka2: | |
300 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 ks strúčiky |
|
Postup
-
1
Odležané rožky nakrájame na kusy,polejeme ich mliekom.Keď nvlhňu pridáme maslo,olej,v ktorom sme udusili nadrobno nakrájanú cibuľu a stručik cesnaku,pridáme 3žĺtka,soľ,čierne korenie,papriku,dobre premiešame a pridáme sneh z 3 bielkov.Stehna jemne osolíme,posypeme grilovacím korením,kožu stehien lyžicou pouvoľnujeme a plnime.Pekáč,alebo nadobu,v ktorej budeme stehna piecť,potrieme olejom.Stehna tesne k sebe uložíme,podlejeme vodou a dáme prikryte piecť 50minút.Potom ich odkryjeme a dopečieme do zlatista.
- 2
Stehná môžeme plniť aj mäsovou plnkou.300g bravčového bez kosti pomelieme,pridáme2vajcia,soľ,mleté čierne korenie,papriku,s mäsom pomelieme aj cibuľu,2stručiky cesnaku,dobre premiešame a stehna plníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu