Plnené kaleráby

Autor receptu: frezia68

Napriek nepriaznivému počasiu všade je ponuka rôznej jarnej a skorej zeleniny,tak som využila ponuku kalerábov. Najradšej mám naše výrobky, kde dozreli, to sa nedopátram, ale možná že niekoho budem inšpirovať......

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mladé,stredne veľké kaleráby očistíme a vydlabeme tak,aby ostali steny kalerábu hrubé asi 1/2 cm.Vydlabané kúsky položíme bokom a nakrájame na hranolčeky,budú použité.
  2. Mäso pomelieme,pridáme trocha predvarenú ryžu, soľ, čierne korenie,vajce a na drobno postrúhanú menšiu cibuľu.Všetko dobre premiešame a naplníme kaleráby.
  3. Na oleji speníme cibuľu,pridáme nakrájané zvyšky kalerábov,na to naukladáme naplnené kaleráby,podlejeme osolenou vodou a dusíme,pokiaľ nebudú mäkké.Môžeme prikryť zrezaným vrškom kalerábu.Po zmäknutí kaleráby vyberieme a rezančeky zvyšných kalerábov zahustíme smotanou,alebo s mliekom a trochou múky.Prevaríme,doložíme na tenko nakrájané kalerábové mladé listy a kaleráby vložíme späť.Môže to byť samostatné jedlo,alebo so zemiakovou kašou.