Plnené kačacie stehno na šaláte s paraorechmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
90 minút na 150 °C |
Postup- Z kačacích stehien odstránime kosť z vrchnej časti a osolíme ich. Tmavý chlieb bez kôrky nakrájame na kocky, nasucho opečieme a dáme do misky. Pridáme najemno nakrájanú a na kačacej masti opečenú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, vajce a pomarančovú kôru.
- Plnkou naplníme vrchnú časť stehna a zviažeme. Stehná osolíme, dáme na pekáč, do ktorého sme nakrájali zvyšok cibule spolu s majoránom a tymianom. Podlejeme a pečieme pri 150 °C asi 90 minút.
- Šalát: Broskyne upečieme v rúre pri 200 °C 5 – 8 minút, schladíme a stiahneme šupku, vyberieme kôstku a nakrájame na plátky. Umyjeme šalát, osušíme, frisé a rímsky šalát natr-háme do misky na menšie kúsky.
- Na panvici skaramelizujeme med, pridáme vínny ocot, pomarančovej a citrónovej šťavy, nakrájanú čili papričku, broskyne a paraorechy. Povaríme, osolíme, okoreníme a odstavíme z plameňa. Ešte teplý dresing pridáme k šalátu, pridáme olej z orechov a premiešame.
|