Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob fotorecept
Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak ho posúvam aj Vám.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 ks |  | 
| 160 g (v konzerve) |  | 
| 1 ks (alebo rožok) |  | 
| 1 PL |  | 
| 5 ks (zelené alebo čierne) |  | 
| 1 ks |  | 
| hrsť |  | 
| 1 strúčik |  | 
|  | |
|  | |
|  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Umyte cukety, odkrojte kraje, prerežte pozdĺžne na polovicu a uvarte v osolenej vode cca 4 minúty.   
- 
                                                    2
                                                    Cukety sceďte, nechajte vychladnúť a potom vydlabte vnútro.   
- 
                                                    3
                                                    Trošku posoľte a polejte olivovým olejom. 
- 4
Do misky pokrájajte polovicu vydlabaného vnútra cukety, pridajte tuniaka, kapari, pokrájané olivy, posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, vodou nasiaknutý toast alebo rožok, vajíčko a podľa chuti soľ.   
- 5
Zmes dôkladne premiešajte.   
- 6
Na troškou olivového oleja vymastený plech poukladajte cukety. 
- 7
Naplňte "lodičky" plnkou, posypte strúhankou a polejte troškou olivového oleja, dajte piecť (20 minút na 180 °C).   
- 8
Dobrú chuť!   Tiež plnená cuketa:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 4


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu