Zapekaná plnená cuketa
Zapekaná plnená cuketa

Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob fotorecept

livesmilelove - fotkalivesmilelove, 4. apríla 2020

Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak ho posúvam aj Vám.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
160 g (v konzerve)
1 ks (alebo rožok)
1 PL
5 ks (zelené alebo čierne)
1 ks
hrsť
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyte cukety, odkrojte kraje, prerežte pozdĺžne na polovicu a uvarte v osolenej vode cca 4 minúty.

    Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cukety sceďte, nechajte vychladnúť a potom vydlabte vnútro.

    Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trošku posoľte a polejte olivovým olejom.

  4. 4

    Do misky pokrájajte polovicu vydlabaného vnútra cukety, pridajte tuniaka, kapari, pokrájané olivy, posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, vodou nasiaknutý toast alebo rožok, vajíčko a podľa chuti soľ.

    Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes dôkladne premiešajte.

    Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na troškou olivového oleja vymastený plech poukladajte cukety.

  7. 7

    Naplňte "lodičky" plnkou, posypte strúhankou a polejte troškou olivového oleja, dajte piecť (20 minút na 180 °C).

    Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Určite sa dá naplniť inou plnkou tuniak pre mňa, nie.. Ale ináč, dobré.
1x haji