Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob fotorecept
Foto: livesmilelove
Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak ho posúvam aj Vám.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
160 g (v konzerve) |
|
1 ks (alebo rožok) |
|
1 PL |
|
5 ks (zelené alebo čierne) |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Umyte cukety, odkrojte kraje, prerežte pozdĺžne na polovicu a uvarte v osolenej vode cca 4 minúty.
-
2
Cukety sceďte, nechajte vychladnúť a potom vydlabte vnútro.
-
3
Trošku posoľte a polejte olivovým olejom.
- 4
Do misky pokrájajte polovicu vydlabaného vnútra cukety, pridajte tuniaka, kapari, pokrájané olivy, posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, vodou nasiaknutý toast alebo rožok, vajíčko a podľa chuti soľ.
- 5
Zmes dôkladne premiešajte.
- 6
Na troškou olivového oleja vymastený plech poukladajte cukety.
- 7
Naplňte "lodičky" plnkou, posypte strúhankou a polejte troškou olivového oleja, dajte piecť (20 minút na 180 °C).
- 8
Dobrú chuť!
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu