Plnené chlebové bochníčky fotorecept

stacy77777 - fotkastacy77777, 13. júla 2013

Také chlapské......

20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Kysnuté cesto:
1 kg
1,5 lyžičky
1 kocka
400 ml
0,5 lyžičky
Náplň:
0,5 kg
200 g
2 ks
2 ks
6 ks
1 ks
100 g
200 g
200 g
 (podľa chuti)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si z trošky cukru,droždia a vlažnej vody kvások, necháme vykysnúť,zamiesime cesto. Necháme nakysnúť cca 45 minút. Medzitým si prichystáme všetky suroviny.

    Plnené chlebové bochníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce asi 10x10cm. Potrieme chilli pastou,prípadne omáčkou. Ja som použila domácu hustú, ktorú chodí spolu so zeleninou ku nám predávať pán od Trnavy,je skvelá a super pálivá.

    Plnené chlebové bochníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na každý kúsok dáme nakrájané údené koleno,šunku,klobásu, plátok hermelínu.

    Plnené chlebové bochníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, nakrájanú cibuľkovú vňať.

    Plnené chlebové bochníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme šampiňóny, štvtinu vareného vajíčka a prikryjeme plátkom tvrdého syra.

    Plnené chlebové bochníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatočíme do bochníčkov,dáme na plech vystlaný papierom na pečenie,potretý olejom. Necháme ešte pár minút pokysnuť. Potrieme olejom.

    Plnené chlebové bochníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme na 180-200°C približne 40 minút. Tesne pred dopečením posypeme ešte nastrúhaným syrom a cibuľkovou vňaťou. Prajem dobrú chuť.....

    Plnené chlebové bochníčky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
chlebové cesto a fajn otky tomu podobné ma vracajú v spomienkach na detsvo, keď babička piekla chclebík v murovanej peci...keď bola pec poriadne vykúrená, upiekla nám ako prvé chlebové lángoše, ale aj takéto bochníčky....ako sme si ich pohadzovali z ruky do ruky, aby sme si nespálili prsty, lebo sme sa nemohli dočkať, kedy budú vhorné do tej úžasne čerstvej parády zakusnúť...neboli syrové, ani šunkové, boli iba obyčajné a veľmi nám chutili.-)

Pridaj komentár k receptu: