Plnené baklažány (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento rok sa mi urodilo mimoriadne mnoho baklažánov. Manžel si poobede zmyslel , že chce na večeru plnený baklažán.

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Prekonám svoju nechuť ísť cez obed do záhrady a idem odtrhnúť baklažány.
  2. Vybrala som z mrazničky mleté mäso.
  3. Pripravila som si paradajky.
  4. Vlašské orechy. Tie nasekám.
  5. Ďalej budem potrebovať paradajkový pretlka , mleté čierne korenie a soľ. Veľa petržlenovej vňaťky.
  6. Dva baklažány som očistila , rozrezala som ich asi na 4 cm plátky.Do malého plechu som dala 1 polievkovú lyžicu soli a zaliala som ju vodou. Do tejto slanej vody som baklažán namočila na 10 minút.
  7. Potom som plátky baklažánu dobre vysušila kuchynskou utierkou. V malom kastróliku som ho opiekla do hneda.
  8. Tu je už baklažán opečený.
  9. Na masle som do sklovita opiekla cibuľu. Potom som k nej pridala mleté mäso.Opekala som ho , kým sa z neho neodparila všetka šťava. Osolila a okorenila som mäso.
  10. Ako prílohu chystám ryžu.
  11. K mäsu som pridala nasekané orechy a veľa petržlenovej vňati.
  12. Do vymasteného pekáča som vložila opečené baklažány. Lyžicou vytláčam hlbšie jamky. Ide to ľahko , lebo je už predpečený.
  13. Jamky vrchovate naplním mäsovou plnkou. Na vrch uložím polovičky paradajok bez jaderníka.Keďže mi ešte zostalo mäso , tak som ho naplnila do polovičiek paradajok. Paradajky polejem paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou a osoleným.Plech s baklažánmi dám do rúry vyhriatej na 180 °C. Piekla som asi 20 minút.
  14. Tu je už jedlo upečené. Podávala som ho s ryžou a smotanovým uhorkovým šalátom.