Plnená paprika s krúpkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krúpy dáme variť do vody na 20 minút, potom zlejeme vodu, zalejeme novou a opätovne varíme. Opakujeme aspoň trikrát, aby krúpy stratili pachuť. Papriku očistíme. Mäso, dve cibule a cesnak nasekáme nadrobno.
  2. Do misy dáme uvarené krúpy, vajcia, nakrájané suroviny, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme podľa chuti. Naplníme papriku a pečieme v rúre pri 160 0C asi 22 minút. Preložíme oštiepkom a zapečieme. Paradajky ponoríme na 2 minúty do vriacej vody, preložíme do studenej, olúpeme a nakrájame na hrubo.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno, opečieme na tuku, pridáme pretlak, paradajky, citrónovú kôru, nové korenie a soľ, podlejeme vodou a varíme. Počas varenia prilievame vodu až kým sa paradajky nerozvaria. Potom prebytočnú vodu odparíme, dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a soľou. Papriky nakrájame na kolieska a podávame.