Plnená paprika bez papriky

Autor receptu: namarie

Milujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A tak som si tento tradičný recept upravila podľa svojich vlastných chutí. Vyskúšajte - neoľutujete :)

4
porcie
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si ryžu. Vchladenú ju vmiešame do pomletého bravčového mäsa. Pridáme vajce, nastrúhaný cesnak, čierne korenie, mletú sladkú červ. papriku a soľ. Rukou vymiešame do lepivej hmoty a odložíme do chladničky.
  2. Vo veľkom hrnci rozpálime olej, opražíme na ňom cesnak spolu so všetkými koreninami, worchest. omáčkou a soľou. Keď mix začne rozvooniavať pridáme paradajkovú passetu, poriadne premiešame a uvedieme do varu. Náslledne prilejeme teplý hovädzí vývar, opäť premiešame. Keď sa zmes začne variť, vyberieme
  3. Keď sa zmes začne variť, vyberieme z chladničky mix bravčového mäsa, vytvarujeme z neho guličky a opatrne ich vložíme do paradajkovej omáčky. Varíme na miernom ohni 45 - 55 min,... Podávame s knedľou. Dobrú chuť!