Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu

Autor receptu: pacun110

V poriadnej reštaurácii,teda aj v tej mojej virtuálnej „U veselého Papcúna“, by malo byť poriadne jedlo – také echtovné,ktoré by bolo obyčajné,ale zaujímavé a nie dajaké „Tajomstvo šéfkuchára“ kde by bolo pomiešané všetko možné,podávané z hranolkami a k tomu zeleninový šalát. A,myslím si,že táto moja plnená paprika je presne to,čo by som si ako poriadne jedlo,predstavoval.Je to jedlo jednoduché,lacné,ale zaujímavé a tajomné.Veď kto by čakal,že v guľke bude schovaný...ale to je tajomstvo!!!

4
porcie
75 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som si pokrájal cibuľu,ktorú som posolil,potom kvalitnú prerastanú slaninu a rožky.
  2. Slaninu som dal vyškvariť,potom som tam pridal tú cibuľu a uškvaril som ju do chrumkava.
  3. Touto vyškvareninou som zalial rožky a poriadne som ich premiešal.
  4. Uvarenú ryžu som nechal poriadne vychladnúť (to treba,lebo keby som do mletého mäsa primiešal teplú,či letnú,tak by mi to nedržalo spolu...) a mäso a cibuľu som pomlel na mlynčeku na drobno.
  5. Do mäsovej masy som pridal 2 surové vajcia,soľ a korenie a v krúpkovej polievke som uvaril šampiňóny.
  6. 3 vajcia som rozhabarkoval s mliekom,soľou a petržlenovou vniatkou na drobno nakrájanou.
  7. Túto zmes som nalial do rožkov a poriadne,ale zľahka premiešal.
  8. Rozdelil som ju na 2 časti a do jednej som vmiešal kápiu.Mäso ešte oddychuje a nesáva chute vajec a korenín.
  9. Paradajkovú omáčku som začal robiť tak,že do Burovho hrnca som urobil svetlú zápražku z oleja a hladkej múky,dal tam jeden ten väčší pretlak z Lidla(ten je výborný – krásne hustý a červenučký.A ľahko sa otvára,lebo má ten taký okrúhly patent ako niektoré sardinky a rybičky),trošku som to posolil,popražil, pridal som tam niekoľko zrniek nového korenia a 2 bobkové listy – vavríny. Zalial vodou a pod miernym varom varil.
  10. Mletým mäsom som naplnil očistené papriky a čo sa mi ,do paprík nepopratalo,tak z toho som urobil guľky,ale tak,že do každej som dal jeden uvarený a vychladnutý šampiňón – to je,čo?
  11. Opatrne som to dal do omáčky a pomaličky,aby sa mi guľky nerozpadli,som ich varil až do úplného uvarenia.
  12. Rozdelené rožkové masy som dal na gázu a úhľadne som ich zabalil.
  13. Asi takto... Vodu som nechal zovrieť,osolil som ju a knedliky som 25 minút v nej varil.Potom som ich vybral,nechal niekoľko minút postáť a opatrne rozbalil.
  14. Paprika a guľky sa mi pomaličky uvarili – trvalo to necelú hodinku,omáčku som doplnil vriacou vodou,aby jej bolo akurát,ešte povaril a už je to hotovo!
  15. Podávam to tak,že toho musí byť plný tanier a kľudne,kto chce,tak sa mu ešte pridá....A všimnite si ako pekne vyzerá ten šampiňón v strede guľky!!! Dobrú chuť vám prajem...