Plnená fašírka fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý no výborný obed alebo večera.
30-40 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
3-4 strúčiky |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 ks |
|
50-70 g nastrúhany |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
Do vnútra fašírky: | |
3-4 ks uvarené natvrdo |
|
Postup
-
1
Mäso pomelieme, syr nastrúhame a pripravíme zbytok surovín.
-
2
Mleté mäso, roztlačeny cesnak a nastrúhanú cibuľu zmiešame. Pridáme nastrúhany syr, vajíčka, premiešame, dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa seba. Pracovnú dosku posypeme strúhankou, mäso rukou rozložíme a do strede poukladáme natvrdo uvarené ošúpané vajíčka.
-
3
Zrolujeme do rolky, pekáč vymastíme olejom, vložíme pripravenú fašírku, ktorú pokvapkáme olejom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 45-50 minút do zlatista. Počas pečenia fašírku polejeme výpekom.
-
4
Po upečení podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť všetkým.
Presne, ako píšeš aj za, studená s chlebikom. Pozdravujem.
Ďakujem za komentár.
Tak vieš keď potrebuješ niečo uvariť tak poteší aj tých najnáročnejších.
Ďakujem za komentár som rada, že aj na takúto dobrotu si pamätáš zo školských jedálni. Pozdravujem.
A ešte ako. Ráno sme ponosili mlieko so kuchyne kuchárkam a bolo ho dosť. A obed bol vždy bez čakania v rade. Mliekari mali prednosť. A dupľa bola samozrejmosť