Pečená plnená fašírka
Plnená fašírka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý no výborný obed alebo večera.
30-40 minút príprava |
45-50 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso pomelieme, syr nastrúhame a pripravíme zbytok surovín.
- Mleté mäso, roztlačeny cesnak a nastrúhanú cibuľu zmiešame. Pridáme nastrúhany syr, vajíčka, premiešame, dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa seba. Pracovnú dosku posypeme strúhankou, mäso rukou rozložíme a do strede poukladáme natvrdo uvarené ošúpané vajíčka.
- Zrolujeme do rolky, pekáč vymastíme olejom, vložíme pripravenú fašírku, ktorú pokvapkáme olejom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 45-50 minút do zlatista. Počas pečenia fašírku polejeme výpekom.
- Po upečení podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť všetkým.