Pečená plnená fašírka

Plnená fašírka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý no výborný obed alebo večera.

30-40 minút
príprava
45-50 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso pomelieme, syr nastrúhame a pripravíme zbytok surovín.
  2. Mleté mäso, roztlačeny cesnak a nastrúhanú cibuľu zmiešame. Pridáme nastrúhany syr, vajíčka, premiešame, dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa seba. Pracovnú dosku posypeme strúhankou, mäso rukou rozložíme a do strede poukladáme natvrdo uvarené ošúpané vajíčka.
  3. Zrolujeme do rolky, pekáč vymastíme olejom, vložíme pripravenú fašírku, ktorú pokvapkáme olejom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 45-50 minút do zlatista. Počas pečenia fašírku polejeme výpekom.
  4. Po upečení podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť všetkým.