Bravčová panenka

Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept)

Autor receptu: jack

Túto panenku (zajačika) robíme každý rok, práve v tento deň. Je to špecialitka môjho manžela.

40 minút
príprava

Postup

  1. Umyjeme si panenky.a odblaníme. (Ja neodblaňujem, manžel to chce také). Urobíme si dovnútra otvor po celej dĺžke, až do konca.
  2. Pripravíme si plnku z mletého mäsa. Do mäsa dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, papriku. Premiešame.
  3. Začneme plniť zajačika. Plnku sa snažíme dostať všade.
  4. Naplnené zajačiky.
  5. Konce z oboch strán, prichytíme špáradlom, aby nám nevytiekla šťava.
  6. Na panvici si rozohrejeme olej a prudko na ňom mäso opečieme.
  7. Preložíme na pekáč. Potrieme zmesou korenia červená mletá paprika, bravčové pečené, olej (nemusí byť). Podlejeme výpekom z mäsa.
  8. Zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút.
  9. Alobal odokryjeme, mäsko obložíme slaninkou teplotu stiahneme, dopekáme do ružova tak, aby sa nám prepiekla aj plnka. Občas rúru otvoríme a podlievame výpekom.
  10. Šparádla odstránime ešte za horúca.
  11. Hotový zajačik je výborný aj za tepla aj na studenú misu.