Cviklové placky

Placky z cvikly a kyslej kapusty (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Možno sa niekomu bude zdať táto kombinácia zvláštna, ale u nás je to pravidelné jesenné a zimné jedlo.* Chutí neskutočne dobre a ak si pridáte dip podľa svojej chuti, jedlo je dokonalé. :)

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Surovú cviklu olúpeme a nastrúhame najemno.
  2. Pridáme jemne vyžmýkanú a pokrájanú kyslú kapustu, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajcia a premiešame.
  3. Pridáme múku, prelisovaný cesnak, majoránku, korenie a soľ a rukou dobre spracujeme na celistvú masu.
  4. Z hmoty odoberáme časti, z ktorých vytvoríme klasické fašírky. Ukladáme ich na papierom vystlaný plech a ešte ich rukou stlačíme na hrúbku asi 1 cm.
  5. Pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
  6. Podávame so zeleninou alebo dipom podľa svojej chuti.