Cviklové placky
Placky z cvikly a kyslej kapusty (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Možno sa niekomu bude zdať táto kombinácia zvláštna, ale u nás je to pravidelné jesenné a zimné jedlo.* Chutí neskutočne dobre a ak si pridáte dip podľa svojej chuti, jedlo je dokonalé. :)
|
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Surovú cviklu olúpeme a nastrúhame najemno.
- Pridáme jemne vyžmýkanú a pokrájanú kyslú kapustu, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajcia a premiešame.
- Pridáme múku, prelisovaný cesnak, majoránku, korenie a soľ a rukou dobre spracujeme na celistvú masu.
- Z hmoty odoberáme časti, z ktorých vytvoríme klasické fašírky.
Ukladáme ich na papierom vystlaný plech a ešte ich rukou stlačíme na hrúbku asi 1 cm.
- Pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
- Podávame so zeleninou alebo dipom podľa svojej chuti.