Pizza závin

majsterka - bez fotkymajsterka, 14. septembra 2010

Suroviny

25 g
2  pol.lyžica
140  ml
250 g
20 g
 trošku do kvásku
Na náplň:
1 ks, uvarené
100 g
100 g
100 g
podla chuti
1 ks, na potretie
1  strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z teplej vody,cukru a droždia urobíme kvások,nakysnutý vlejeme do múky a vypracujeme cesto .Pred domiesením pridáme trošku olivového oleja

  2. 2

    Vykysnuté cesto vyvalkáme,potrieme olejom,paradajkovou šťavou do ktorej sme dali rozotretý cesnak.Na takto pripravený plát cesta dáme uvarené pokrájané vajíčko,na tenko pokrájané šampiňóny,na kocky pokrájanú šunku a posypeme postrúhaným syrom/môžete pridať na dochutenie bazalku/

  3. 3

    Hotové naplnené cesto zvinieme ,potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.Pri podávaní je dobré poliať závin troškou paradajkovej šťavy

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
No to je excelentné. Škoda, že nie je foto. Ešte to poznám tak, že nemusí byť až tak veľa plnky, stačí potrieť olejom, paradajkovou šťavou, resp. kečupom a cesnak, snáď aj plátky šunky (ak vieme, že sa hneď skonzumuje) a zvinieme. Potom ho nakrájame na 1,5 cm pásy a ležato upečieme, podobne ako osie hniezda. Takto sa môže zobrať aj do školy alebo do práce na desiatu.
Ďakujem @Majsterka za recept.
Záleží na vkuse a Vašej chuti z domácej kuchyne,ja som napísala takú náplň ako som práve robila.Ale nie je problém dať tam to čo dá chladnička alebo záhrada.To krájanie na spôsob osich hniezd je ale velmi dobrý nápad.

Pridaj komentár k receptu: