Suroviny
| 25 g |
|
| 2 pol.lyžica |
|
| 140 ml |
|
| 250 g |
|
| 20 g |
|
| trošku do kvásku |
|
| Na náplň: | |
| 1 ks, uvarené |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| podla chuti |
|
|
|
|
| 1 ks, na potretie |
|
| 1 strúčik |
|
Postup
-
1
Z teplej vody,cukru a droždia urobíme kvások,nakysnutý vlejeme do múky a vypracujeme cesto .Pred domiesením pridáme trošku olivového oleja
- 2
Vykysnuté cesto vyvalkáme,potrieme olejom,paradajkovou šťavou do ktorej sme dali rozotretý cesnak.Na takto pripravený plát cesta dáme uvarené pokrájané vajíčko,na tenko pokrájané šampiňóny,na kocky pokrájanú šunku a posypeme postrúhaným syrom/môžete pridať na dochutenie bazalku/
- 3
Hotové naplnené cesto zvinieme ,potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.Pri podávaní je dobré poliať závin troškou paradajkovej šťavy
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ďakujem @Majsterka za recept.