Pizza

Pizza z hlbokého plechu

Autor receptu: janeg

Chrumkavé cesto z chlebovej múky pripravené takmer bez práce, zasypané ingredienciami podľa vašej chuti = ideálny recept na večeru.

1 malý plech
porcia
70 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V teplej vode rozmiešame sušené mlieko a cukor, prisypeme droždie, premiešame a necháme vykysnúť.
  2. Osolíme, pridáme olivový olej a múku a vymiešame cesto. Bude lepkavé, ale tak to má byť, treba si namáčať ruky. Cesto miesime aj 10 minút, aby bolo elastické.
  3. Cesto rozotrieme na naolejovaný plech, netreba až úplne ku krajom, nakysne. Prikryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť.
  4. Vykysnuté cesto potrieme kečupom/omáčkou, nasypeme ingrediencie podľa chuti a dáme piecť na 200 stupňov na asi 20 minút. Dobre sledujeme, rýchlo zhorí.
  5. Moja pizza obsahovala pikantný kečup posypaný korením na pizzu, pražskú šunku, salámu nitran, anglickú slaninu a bezlaktózový nastrúhaný syr. Pizza je výborná aj na druhý deň :)