Pizza
Pizza z hlbokého plechu
Autor receptu: janeg
Chrumkavé cesto z chlebovej múky pripravené takmer bez práce, zasypané ingredienciami podľa vašej chuti = ideálny recept na
večeru.
1 malý plech porcia |
70 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- V teplej vode rozmiešame sušené mlieko a cukor, prisypeme droždie, premiešame a necháme vykysnúť.
- Osolíme, pridáme olivový olej a múku a vymiešame cesto. Bude lepkavé, ale tak to má byť, treba si namáčať ruky. Cesto miesime aj 10 minút, aby bolo elastické.
- Cesto rozotrieme na naolejovaný plech, netreba až úplne ku krajom, nakysne. Prikryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť.
- Vykysnuté cesto potrieme kečupom/omáčkou, nasypeme ingrediencie podľa chuti a dáme piecť na 200 stupňov na asi 20 minút. Dobre sledujeme, rýchlo zhorí.
- Moja pizza obsahovala pikantný kečup posypaný korením na pizzu, pražskú šunku, salámu nitran, anglickú slaninu a bezlaktózový nastrúhaný syr. Pizza je výborná aj na druhý deň :)