Pizza mäkkučké cesto

Autor receptu: gablerovaj

asi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na nejakom fóre prečítala zopár tipov a vyšlo z toho skvelé mäkkučké cesto :) je to polovičná dávka, všetko sa robí s dvojnásobným počtom surovín, no na jednu veľkú pizzu to úplne stačí :)

70 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej. Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu.
  2. Vykysnuté cesto rozvvaľkáme, potrieme kečupom alebo pretlakom a navrch dáme všetko, čo nám tam pasuje.