Pizza mäkkučké cesto
Autor receptu: gablerovaj
asi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na
nejakom fóre prečítala zopár tipov a vyšlo z toho skvelé mäkkučké cesto :) je to polovičná
dávka, všetko sa robí s dvojnásobným počtom surovín, no na jednu veľkú pizzu to úplne
stačí :)
70 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej. Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu.
- Vykysnuté cesto rozvvaľkáme, potrieme kečupom alebo pretlakom a navrch dáme všetko, čo nám tam pasuje.