Pizza

Pizza cachorro di quento (fotorecept)

Autor receptu: emdy

Klasické pizza cesto vo finále trochu ináč.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiesime si klasické pizza cesto - múka, voda, kvások, soľ a olivový olej. Cesto rozdelíme na 4 časti. Vyvaľkáme 4 korpusy na pizzu. Priemer väčší o +/- 6 cm na plech s priemerom 33 cm. Na kraj uložíme párky.
  2. Cesto zahneme a zatlačíme. Pridáme drvené paradajky, oregano.
  3. Nastrúhame syr a doložíme nakrájané párky. Posypeme oreganom a pokvapkáme olivovým olejom
  4. Okraj potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v zohriatej peci na 230 stupňov +/-10 minút.
  5. A potom zaslúžený oddych...