Slané rožky
Pivné rožky
Autor receptu: inustek
12 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- Potom cesto rozdelíme na 12 častí. Každú spracujeme do guľky. Guľku rozvaľkáme natenko, ale nie až do konca. Od tej hrubšej časti zvinieme do tvaru rožka a ručne vygúľame natenko. Rožky ohneme a uložíme na plech. Necháme skoro hodinu podkysnúť.
- Rúru predohrejeme na 220 stupňov. Pred pečením rožky potrieme slaným mliekom a posypeme rascou a hrubozrnnou soľou. Vložíme ich do rúry, ihneď znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme 20 - 30 minút. Po upečení ich preložíme na mriežku, aby sa odparili aj zo spodu a ostali chrumkavé.
- Dobrú chuť!
|