Slané rožky

Pivné rožky

Autor receptu: inustek

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  2. Potom cesto rozdelíme na 12 častí. Každú spracujeme do guľky. Guľku rozvaľkáme natenko, ale nie až do konca. Od tej hrubšej časti zvinieme do tvaru rožka a ručne vygúľame natenko. Rožky ohneme a uložíme na plech. Necháme skoro hodinu podkysnúť.
  3. Rúru predohrejeme na 220 stupňov. Pred pečením rožky potrieme slaným mliekom a posypeme rascou a hrubozrnnou soľou. Vložíme ich do rúry, ihneď znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme 20 - 30 minút. Po upečení ich preložíme na mriežku, aby sa odparili aj zo spodu a ostali chrumkavé.
  4. Dobrú chuť!