Pita podľa mňa (fotorecept)
Autor receptu: alexola
recept, ktorý pridávam určite nie je "ten pravý", no pre nás a našich blízkych veľmi chutný
a na prípravu jednoduchý.
8 porcií |
20 minút príprava |
5 minút na 300 °C |
Postup
- Z droždia a cukru si pripravíme kvások a so všetkými ďalšími ingredienciami vymiesime cesto. Necháme vykysnúť.
- Z cesta odoberáme kúsky a tie vaľkáme na placky.
- Placky pečieme v peci "pri pahrebe" pri teplote 300°C a menej (teplota postupne klesá) a počas pečenia sa takto krásne nafúknu.
- Po vybratí z pece (pozor na prsty- pália) rozrežeme okraj nafúknutej dutej placky tak, aby sa dala plniť. (Naplnené sa veľmi rýchlo rozchytajú, hlavne pri väčšom počte hostí, takže na fotke je aj môj rozjedený kúsok- to aby sa aj mne niečo ušlo :)
- upečená placka je dutá, nazývame ju tiež dymiaca lastúra :)
- Z vybranej dostupnej zeleniny si pripravíme šalát, s ktorým budeme placky spolu s duseným kuracím mäsom naloženým v jogurte podávať.
- hotovo :)
- Dnes sme plnili tiež s pikantným šalátom z knižky Recepty zo Života 1 na liste ľadového šalátu.
- fotka prvého pokusu s dekoráciou podľa @zirafninka1 http://varecha.pravda.sk/recepty/olivovi-tucniaci/11167-recept.html
- a takto sme vítali hostí :)
- prikladám fotku z ďalšieho pečenia, po vypálení pece na 520°C (doterajšie maximum) je toto teplota vyhovujúca na zahájenie pečenia Pity podľa mňa :)