Pita podľa mňa (fotorecept)

Autor receptu: alexola

recept, ktorý pridávam určite nie je "ten pravý", no pre nás a našich blízkych veľmi chutný a na prípravu jednoduchý.

8
porcií
20 minút
príprava
5 minút
na 300 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia a cukru si pripravíme kvások a so všetkými ďalšími ingredienciami vymiesime cesto. Necháme vykysnúť.
  2. Z cesta odoberáme kúsky a tie vaľkáme na placky.
  3. Placky pečieme v peci "pri pahrebe" pri teplote 300°C a menej (teplota postupne klesá) a počas pečenia sa takto krásne nafúknu.
  4. Po vybratí z pece (pozor na prsty- pália) rozrežeme okraj nafúknutej dutej placky tak, aby sa dala plniť. (Naplnené sa veľmi rýchlo rozchytajú, hlavne pri väčšom počte hostí, takže na fotke je aj môj rozjedený kúsok- to aby sa aj mne niečo ušlo :)
  5. upečená placka je dutá, nazývame ju tiež dymiaca lastúra :)
  6. Z vybranej dostupnej zeleniny si pripravíme šalát, s ktorým budeme placky spolu s duseným kuracím mäsom naloženým v jogurte podávať.
  7. hotovo :)
  8. Dnes sme plnili tiež s pikantným šalátom z knižky Recepty zo Života 1 na liste ľadového šalátu.
  9. fotka prvého pokusu s dekoráciou podľa @zirafninka1 http://varecha.pravda.sk/recepty/olivovi-tucniaci/11167-recept.html
  10. a takto sme vítali hostí :)
  11. prikladám fotku z ďalšieho pečenia, po vypálení pece na 520°C (doterajšie maximum) je toto teplota vyhovujúca na zahájenie pečenia Pity podľa mňa :)