Tartaletky
Tartaletky

Pistáciovo-malinové mini tartaletky

siuuu - fotkasiuuu, 10. apríla 2023
Pistáciovo-malinové mini tartaletky
Foto: siuuu

Veeeľmi dobrá kombinácia ... chcela som ju vyskúšať už dávnejšie, ale až teraz prišiel ten správny čas. Inak zasa na lenivca, košíčky boli Zobraziť celý popisVeeeľmi dobrá kombinácia ... chcela som ju vyskúšať už dávnejšie, ale až teraz prišiel ten správny čas. Inak zasa na lenivca, košíčky boli hotové, pretože tieto malé sa podľa informácií z predajne cukrárskych pomôcok robia strojovo - také mini formičky vraj ani nie sú (nikde som ich nevidela v ponuke a úprimne si neviem predstaviť ručne do nich napratať cesto).
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2023/04/malinovo-pistaciove-mini-tartaletky.html

17 ks
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

17 ks hotové (s priemerom 35 mm)
Malinový gél:
100 g mrazené
1 PL (alebo kryštálový)
1 PL kvalitný
1-2 PL
1/2 - 1 ČL
Pistáciová ganache:
100 g
50 g
15 g (100 %)
Na ozdobu :
 nesolené, sekané




Postup

  1. 1

    Najskôr je potrebné pripraviť si náplne, ktoré potrebujú vychladnúť, resp. stuhnúť. Na malinovú náplň rozvaríme v troške vody mrazené maliny, pridáme cukor a džem, prevaríme a prepasírujeme, na požadovanú hustotu zahustíme 1-2 ČL vody, v ktorej sme rozmiešali škrob (alebo zahustíme želatínou podľa návodu). Necháme čiastočne vychladnúť - nie úplne, pretože by sa nám gél zle dávkoval do košíčkov, musí byť taký polotekutý. Pomocou cukrárskeho vrecka ho rozdelíme do jednotlivých korpusov a necháme úplne vychladnúť a zatuhnúť.

  2. 2

    Na pistáciovú ganache dáme zohriať smotanu a keď začína vrieť, nalejeme ju do misky, kam sme dali čokoládu a pistáciovú pastu, rozmiešame do hladka. Ja som zmes dala do cukrárskeho vrecka a nechala vychladnúť a čiastočne zhustnúť - ale zasa nie úplne - musí sa dať pomocou vrecka dávkovať. Ganache rozdelíme do korpusov na stuhnutý gél a ešte za čerstva ozdobíme. Ja som použila na zdobenie maliny sušené mrazom a posekané nesolené pistácie.

  3. 3

    Sú naozaj lahodné - kyselkavý malinový gel a sladká pistáciová ganache spolu krásne harmonizujú. Skladujeme v uzatvorenej dóze v chlade. Pridávam aj foto v reze ...

    Pistáciovo-malinové mini tartaletky - obrázok 3

Diskusia k receptu

siuuu
@adjunkt (16.12.2023 08:18)

Máš ich krásne ... som rada, že ti chutili ;-)