Tartaletky

Pistáciovo-malinové mini tartaletky

Autor receptu: siuuu

Veeeľmi dobrá kombinácia ... chcela som ju vyskúšať už dávnejšie, ale až teraz prišiel ten správny čas.* Inak zasa na lenivca, košíčky boli hotové, pretože tieto malé sa podľa informácií z predajne cukrárskych pomôcok robia strojovo - také mini formičky vraj ani nie sú (nikde som ich nevidela v ponuke a úprimne si neviem predstaviť ručne do nich napratať cesto).

17 ks
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr je potrebné pripraviť si náplne, ktoré potrebujú vychladnúť, resp. stuhnúť. Na malinovú náplň rozvaríme v troške vody mrazené maliny, pridáme cukor a džem, prevaríme a prepasírujeme, na požadovanú hustotu zahustíme 1-2 ČL vody, v ktorej sme rozmiešali škrob (alebo zahustíme želatínou podľa návodu). Necháme čiastočne vychladnúť - nie úplne, pretože by sa nám gél zle dávkoval do košíčkov, musí byť taký polotekutý. Pomocou cukrárskeho vrecka ho rozdelíme do jednotlivých korpusov a necháme úplne vychladnúť a zatuhnúť.
  2. Na pistáciovú ganache dáme zohriať smotanu a keď začína vrieť, nalejeme ju do misky, kam sme dali čokoládu a pistáciovú pastu, rozmiešame do hladka. Ja som zmes dala do cukrárskeho vrecka a nechala vychladnúť a čiastočne zhustnúť - ale zasa nie úplne - musí sa dať pomocou vrecka dávkovať. Ganache rozdelíme do korpusov na stuhnutý gél a ešte za čerstva ozdobíme. Ja som použila na zdobenie maliny sušené mrazom a posekané nesolené pistácie.
  3. Sú naozaj lahodné - kyselkavý malinový gel a sladká pistáciová ganache spolu krásne harmonizujú. Skladujeme v uzatvorenej dóze v chlade. Pridávam aj foto v reze ...