Tartaletky
Pistáciovo-malinové mini tartaletky
Autor receptu: siuuu
Veeeľmi dobrá kombinácia ... chcela som ju vyskúšať už dávnejšie, ale až teraz prišiel ten správny čas.* Inak zasa na lenivca, košíčky boli hotové, pretože tieto malé sa podľa informácií z predajne cukrárskych pomôcok robia strojovo - také mini formičky vraj ani nie sú (nikde som ich nevidela v ponuke a úprimne si neviem predstaviť ručne do nich napratať cesto).
17 ks porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Najskôr je potrebné pripraviť si náplne, ktoré potrebujú vychladnúť, resp. stuhnúť. Na malinovú náplň rozvaríme v troške vody mrazené maliny, pridáme cukor a džem, prevaríme a prepasírujeme, na požadovanú hustotu zahustíme 1-2 ČL vody, v ktorej sme rozmiešali škrob (alebo zahustíme želatínou podľa návodu). Necháme čiastočne vychladnúť - nie úplne, pretože by sa nám gél zle dávkoval do košíčkov, musí byť taký polotekutý. Pomocou cukrárskeho vrecka ho rozdelíme do jednotlivých korpusov a necháme úplne vychladnúť a zatuhnúť.
- Na pistáciovú ganache dáme zohriať smotanu a keď začína vrieť, nalejeme ju do misky, kam sme dali čokoládu a pistáciovú pastu, rozmiešame do hladka. Ja som zmes dala do cukrárskeho vrecka a nechala vychladnúť a čiastočne zhustnúť - ale zasa nie úplne - musí sa dať pomocou vrecka dávkovať. Ganache rozdelíme do korpusov na stuhnutý gél a ešte za čerstva ozdobíme. Ja som použila na zdobenie maliny sušené mrazom a posekané nesolené pistácie.
- Sú naozaj lahodné - kyselkavý malinový gel a sladká pistáciová ganache spolu krásne harmonizujú. Skladujeme v uzatvorenej dóze v chlade. Pridávam aj foto v reze ...