Piškótová tortička s marinovanými čerešňami

Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 3. augusta 2016
Piškótová tortička s marinovanými čerešňami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
150 g
100 g
5 g čerstvé
100 ml
250 g
25 g
250 g
500 ml
1 g
1 g
20 g
100 ml
1 g
 na karamel




Postup

  1. 1

    V mixéri vymiešame z vajec a kryštálového cukru penu. Potom pridávame olej s kváskom pripraveným z droždia a vlažnej vody. Múku pomaly sypeme do hmoty a ručne miešame. Na konci pridáme časť marhúľ nasekaných na drobné kocky. Cesto necháme postáť na teplom mieste asi 20 minút.

  2. 2

    Medzitým ostatné marhule pocukrujeme. Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň ocukrené marhule, tie zalejeme cestom a pečieme v rúre zohriatej na 165 °C asi 40 minút. Piškótu obrátime a pocukrujeme.

  3. 3

    Z cukru urobíme jemný karamel a zalejeme červeným vínom spolu s badiánom a klinčekmi. Necháme 2 minúty povariť. Vykôstkované čerešne zalejeme marinádou a necháme 24 hodín postáť v chladničke.

  4. 4

    Z marhuľovej piškóty vykrojíme kolieska. Podávame s marinovanými čerešňami a ozdobíme čerstvou mätou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia