Piškótová tortička s marinovanými čerešňami
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 3. augusta 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
150 g |
|
100 g |
|
5 g čerstvé |
|
100 ml |
|
250 g |
|
25 g |
|
250 g |
|
500 ml |
|
1 g |
|
1 g |
|
20 g |
|
100 ml |
|
1 g |
|
na karamel |
|
Postup
-
1
V mixéri vymiešame z vajec a kryštálového cukru penu. Potom pridávame olej s kváskom pripraveným z droždia a vlažnej vody. Múku pomaly sypeme do hmoty a ručne miešame. Na konci pridáme časť marhúľ nasekaných na drobné kocky. Cesto necháme postáť na teplom mieste asi 20 minút.
- 2
Medzitým ostatné marhule pocukrujeme. Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň ocukrené marhule, tie zalejeme cestom a pečieme v rúre zohriatej na 165 °C asi 40 minút. Piškótu obrátime a pocukrujeme.
- 3
Z cukru urobíme jemný karamel a zalejeme červeným vínom spolu s badiánom a klinčekmi. Necháme 2 minúty povariť. Vykôstkované čerešne zalejeme marinádou a necháme 24 hodín postáť v chladničke.
- 4
Z marhuľovej piškóty vykrojíme kolieska. Podávame s marinovanými čerešňami a ozdobíme čerstvou mätou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu