Piškótová tortička s marinovanými čerešňami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mixéri vymiešame z vajec a kryštálového cukru penu. Potom pridávame olej s kváskom pripraveným z droždia a vlažnej vody. Múku pomaly sypeme do hmoty a ručne miešame. Na konci pridáme časť marhúľ nasekaných na drobné kocky. Cesto necháme postáť na teplom mieste asi 20 minút.
  2. Medzitým ostatné marhule pocukrujeme. Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň ocukrené marhule, tie zalejeme cestom a pečieme v rúre zohriatej na 165 °C asi 40 minút. Piškótu obrátime a pocukrujeme.
  3. Z cukru urobíme jemný karamel a zalejeme červeným vínom spolu s badiánom a klinčekmi. Necháme 2 minúty povariť. Vykôstkované čerešne zalejeme marinádou a necháme 24 hodín postáť v chladničke.
  4. Z marhuľovej piškóty vykrojíme kolieska. Podávame s marinovanými čerešňami a ozdobíme čerstvou mätou.