Piškótová tortička s marinovanými čerešňami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- V mixéri vymiešame z vajec a kryštálového cukru penu. Potom pridávame olej s kváskom pripraveným z droždia a vlažnej vody. Múku pomaly sypeme do hmoty a ručne miešame. Na konci pridáme časť marhúľ nasekaných na drobné kocky. Cesto necháme postáť na teplom mieste asi 20 minút.
- Medzitým ostatné marhule pocukrujeme. Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň ocukrené marhule, tie zalejeme cestom a pečieme v rúre zohriatej na 165 °C asi 40 minút. Piškótu obrátime a pocukrujeme.
- Z cukru urobíme jemný karamel a zalejeme červeným vínom spolu s badiánom a klinčekmi. Necháme 2 minúty povariť. Vykôstkované čerešne zalejeme marinádou a necháme 24 hodín postáť v chladničke.
- Z marhuľovej piškóty vykrojíme kolieska. Podávame s marinovanými čerešňami a ozdobíme čerstvou mätou.
|