Foto: monn
Lahodná a výborná ku kakau
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny. Ku žĺtkom prisypeme cukor a vyšľaháme. Pridáme vodu a olej a zase vyšľaháme.
- 2
Odvážime si múku a pridáme do nej kypriaci prášok a vanilínový cukor, vysypeme k vyšľahaným žĺtkom a opäť šľaháme.
- 3
Vymastíme si formu a vysypeme hrubou múkou. Potom pridáme k vyšľahaným žĺtkom s múkou sneh z bielkov. Opatrne ho zapracujeme do cesta, tak že cesto miešame vareškou v jednom smere a nadvihujeme. Vylejeme do formy na bábovku. Ak chceme zaujímavejšiu farbu necháme si trošku cesta a zamiešame doňho lyžicu kakaa a potom cesto vylejeme do formy na cesto a lyžicou trošku vmiešame. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 30-40 minút. Cesto sa nadvihne a začne červenieť, najlepšie to zistíme špáradlom, vpichneme do cesta a pokiaľ sa cesto na špáradlo neprichytí, je hotovo.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je dobry napad ta bublanina, tak som to este neskusala.
A velmi jednoducha.
ak dobre rozumiem, tak ovocie ide na spodok plechu a cesto na vrch ked sa robi bublanina?
Posielame odpoveď od @Lilyre :
Nie, na vymastený a vysypaný plech vyleješ cesto a na jeho povrch ovocie, ktoré trošku obalíš v múke, aby nekleslo na spodok koláča. Môžeš ho obaliť aj v mrveničke z piškót a ovocie dať na cesto tesne pred vložením do rúry. Nechaj ovocie (keď je zavárané), dobre odkvapkať. To sú také tri rady, aby ovocie zostalo na povrchu. Pekný deň!