Piškótová bábovka

monn - bez fotkymonn, 26. júla 2017
Piškótová bábovka
Foto: monn

Lahodná a výborná ku kakau

10 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
200 g
1 bal
100 ml
100 ml
200 g
1 bal
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny. Ku žĺtkom prisypeme cukor a vyšľaháme. Pridáme vodu a olej a zase vyšľaháme.

  2. 2

    Odvážime si múku a pridáme do nej kypriaci prášok a vanilínový cukor, vysypeme k vyšľahaným žĺtkom a opäť šľaháme.

  3. 3

    Vymastíme si formu a vysypeme hrubou múkou. Potom pridáme k vyšľahaným žĺtkom s múkou sneh z bielkov. Opatrne ho zapracujeme do cesta, tak že cesto miešame vareškou v jednom smere a nadvihujeme. Vylejeme do formy na bábovku. Ak chceme zaujímavejšiu farbu necháme si trošku cesta a zamiešame doňho lyžicu kakaa a potom cesto vylejeme do formy na cesto a lyžicou trošku vmiešame. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 30-40 minút. Cesto sa nadvihne a začne červenieť, najlepšie to zistíme špáradlom, vpichneme do cesta a pokiaľ sa cesto na špáradlo neprichytí, je hotovo.

Diskusia k receptu

lilyre
Je naozaj výborná, to môžem potvrdiť, tiež bábovku takto robím, len používam polohrubú múku a tento recept používam aj ba bublaninu s ovocím, len navýšim množstvá surovín.
monn
@Lilyre (27.7.2017 08:12)

To je dobry napad ta bublanina, tak som to este neskusala.
mitzy
toto je veľmi rozkošná bábovka :)
lexi
@Lilyre (27.7.2017 08:12)

ak dobre rozumiem, tak ovocie ide na spodok plechu a cesto na vrch ked sa robi bublanina?
redakcia
@Lexi (4.8.2017 21:54)

Posielame odpoveď od @Lilyre :
Nie, na vymastený a vysypaný plech vyleješ cesto a na jeho povrch ovocie, ktoré trošku obalíš v múke, aby nekleslo na spodok koláča. Môžeš ho obaliť aj v mrveničke z piškót a ovocie dať na cesto tesne pred vložením do rúry. Nechaj ovocie (keď je zavárané), dobre odkvapkať. To sú také tri rady, aby ovocie zostalo na povrchu. Pekný deň!