Bábovka

Piškótová bábovka

Autor receptu: monn

Lahodná a výborná ku kakau

10 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny. Ku žĺtkom prisypeme cukor a vyšľaháme. Pridáme vodu a olej a zase vyšľaháme.
  2. Odvážime si múku a pridáme do nej kypriaci prášok a vanilínový cukor, vysypeme k vyšľahaným žĺtkom a opäť šľaháme.
  3. Vymastíme si formu a vysypeme hrubou múkou. Potom pridáme k vyšľahaným žĺtkom s múkou sneh z bielkov. Opatrne ho zapracujeme do cesta, tak že cesto miešame vareškou v jednom smere a nadvihujeme. Vylejeme do formy na bábovku. Ak chceme zaujímavejšiu farbu necháme si trošku cesta a zamiešame doňho lyžicu kakaa a potom cesto vylejeme do formy na cesto a lyžicou trošku vmiešame. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 30-40 minút. Cesto sa nadvihne a začne červenieť, najlepšie to zistíme špáradlom, vpichneme do cesta a pokiaľ sa cesto na špáradlo neprichytí, je hotovo.