Bábovka
Piškótová bábovka
Autor receptu: monn
Lahodná a výborná ku kakau
10 minút príprava |
30-40 minút na 200 °C |
Postup
- Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny. Ku žĺtkom prisypeme cukor a vyšľaháme. Pridáme vodu a olej a zase vyšľaháme.
- Odvážime si múku a pridáme do nej kypriaci prášok a vanilínový cukor, vysypeme k vyšľahaným žĺtkom a opäť šľaháme.
- Vymastíme si formu a vysypeme hrubou múkou. Potom pridáme k vyšľahaným žĺtkom s múkou sneh z bielkov. Opatrne ho zapracujeme do cesta, tak že cesto miešame vareškou v jednom smere a nadvihujeme. Vylejeme do formy na bábovku. Ak chceme zaujímavejšiu farbu necháme si trošku cesta a zamiešame doňho lyžicu kakaa a potom cesto vylejeme do formy na cesto a lyžicou trošku vmiešame. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 30-40 minút. Cesto sa nadvihne a začne červenieť, najlepšie to zistíme špáradlom, vpichneme do cesta a pokiaľ sa cesto na špáradlo neprichytí, je hotovo.