« Naspäť na tento recept

Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) verzia na vytlačenie

Pozerám, že receptov na šalát je tu pomerne málo v poslednom čase, tak pridávam svoj najnovší tip pre tých, ktorí radi rýchle zeleninové jedlá:-)

Autor receptu: kukulienka71

Postup receptu

Pomery jednotlivých surovín si upravte podľa chuti a množstva, ktoré doma máte. Chorizo sa dá nahradiť obyčajnou údenou domácou klobásou, cukina tekvicou, mangold zelenou paprikou povedzme. Z mangoldu som použila len stopky, ale kľudne si dajte napariť na minútku aj pokrájané listy. V polčase parenia som pridala kolieska cukiny aj so šupkou, celkovo sa stopky a cukina parili asi desať minút.
Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 1

Medzitým som si na suchej panvici pomaly opiekla kolieska choriza, plátky cesnaku a cibuľky s vňaťou a plátky papričky jalapeňos, tú mám sterilizovanú. Všetko sa opekalo naraz.
Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 2

Do misy som naliala olej, rascu, dva streky tabasca, osolila, pridala rajčiny pokrájané na kolieska, obsah panvice a naparené stopky mangoldu a cukinu. Všetko som dôkladne premiešala. Kto chce viac štipľavé, pridá si podľa chuti chili papričky.
Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 3

Šalát sa môže podávať hneď teplý s pečivom
Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 4

...ale výborne chutí aj studený. Cukina a rajčiny dodajú šťavnatosť, chorizo sýtosť, mangold okrem krásnej farby vlákninu a ďalšie dôležité látky, nálev pridá chuť a pikantnosť, ale nepotlačí charakter jednotlivých surovín.
Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 5

Suroviny




1-2
porcia
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist