Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Pozerám, že receptov na šalát je tu pomerne málo v poslednom čase, tak pridávam svoj najnovší tip pre tých, ktorí radi rýchle zeleninové jedlá:-)

1-2
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pomery jednotlivých surovín si upravte podľa chuti a množstva, ktoré doma máte. Chorizo sa dá nahradiť obyčajnou údenou domácou klobásou, cukina tekvicou, mangold zelenou paprikou povedzme. Z mangoldu som použila len stopky, ale kľudne si dajte napariť na minútku aj pokrájané listy. V polčase parenia som pridala kolieska cukiny aj so šupkou, celkovo sa stopky a cukina parili asi desať minút.
  2. Medzitým som si na suchej panvici pomaly opiekla kolieska choriza, plátky cesnaku a cibuľky s vňaťou a plátky papričky jalapeňos, tú mám sterilizovanú. Všetko sa opekalo naraz.
  3. Do misy som naliala olej, rascu, dva streky tabasca, osolila, pridala rajčiny pokrájané na kolieska, obsah panvice a naparené stopky mangoldu a cukinu. Všetko som dôkladne premiešala. Kto chce viac štipľavé, pridá si podľa chuti chili papričky.
  4. Šalát sa môže podávať hneď teplý s pečivom
  5. ...ale výborne chutí aj studený. Cukina a rajčiny dodajú šťavnatosť, chorizo sýtosť, mangold okrem krásnej farby vlákninu a ďalšie dôležité látky, nálev pridá chuť a pikantnosť, ale nepotlačí charakter jednotlivých surovín.