Pikantný kurací paprikáš

Autor receptu: orajnr

Postup

  1. Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme červenú papriku, nakrájané mäso a za stáleho miešania opečieme.
  2. Potom pridáme pretlačený cesnak, očistenú nakrájanú papriku, šampiňony, osolíme a za občastného premiešania prikryté dusíme vo vlastnej šťave asi 15 min. Pridáme rajčiaky nakrájané na kolieska a udusíme domäkka.
  3. V troche studenej vody rozmiešame múku, pridáme smotanu, premiešame a vlejeme do mäsa. Chvíľu povaríme a dochutíme cukrom, citronovou šťavou a soľou. Kto má rád pikantnejšie doporučujem štipku ml. čili papričky alebo kajenského korenia. Ako príloha halušky alebo cestoviny