Foto: martinis
Šalát pre milovníkov ostrých chutí - cícerový s cherry paradajkami, cibuľkou, balkánskym syrom, medvedím cesnakom a tabascom, posypaný čili papričkou a rozmarínom.
porcia
príprava
Postup
-
1
Ako všetci dobre vieme, strukoviny sú veľmi zdravé a hodnotné najmä čo sa týka bielkovín. Málokto si však uvedomuje, že cícer je veľmi chutná, avšak pomerne málo používaná surovina, ktorá je bohatá na vápnik, železo a vitamín B15. Nevýhodou je, že cícer je potrebné pred varením dlho namáčať, čo však nie je môj problém, lebo strukoviny používam aj tak väčšinou kvalitné sterilizované.
- 2
Cícer je veľmi dobrý aj do šalátov, no vzhľadom na to, že jeho chuť nie je až tak výrazná, priam si žiada niečo výrazné, čo ho nechá vyniknúť. Tentokrát som stavil na tabasco a čili a musím povedať, že to nebol krok vedľa :)
- 3
Pripravíme si suroviny : konzervu cícera zlejeme a polovicu presypeme vložíme do misy. Paradajky a cibuľky umyjeme, paradajky poprekrajujeme a cibuľky nakrájame najemno. Niekto ich zelenú vňať pri varení nepoužíva, mne však neprekáža a vždy ich krájam úplne celé, aby nič nevyšlo nazmar. 50 gramov balkánskeho syra nakrájame na kocky a všetko vložíme do misy k cíceru.
- 4
Posypeme medvedím cesnakom podľa chuti, môžu byť aj čerstvo namrazené zásoby. Osolíme, okoreníme, pridáme jednu, dve kvapky tabasca , lyžicu červeného vínneho octu a dve lyžice dobrého olivového oleja.
- 5
Už chýba len štipka hnedého cukru a môžme všetko dobre zamiešať. Hotový šalát naservírujeme do misky, ozdobíme vetvičkami rozmarínu, posypeme čerstvo nakrájanou čili papričkou - množstvo si upravte podľa seba, nakoľko sa cítite, pridajte chlieb a podávajte :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu