Pikantný cícerový šalát

martinis - fotkamartinis, 10. mája 2013
Pikantný cícerový šalát
Foto: martinis

Šalát pre milovníkov ostrých chutí - cícerový s cherry paradajkami, cibuľkou, balkánskym syrom, medvedím cesnakom a tabascom, posypaný čili papričkou a rozmarínom.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1/2 plechovky
8 ks
2 ks
50 g
1-2 kvapky
1 PL
2 PL
štipka
na ozdobu
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ako všetci dobre vieme, strukoviny sú veľmi zdravé a hodnotné najmä čo sa týka bielkovín. Málokto si však uvedomuje, že cícer je veľmi chutná, avšak pomerne málo používaná surovina, ktorá je bohatá na vápnik, železo a vitamín B15. Nevýhodou je, že cícer je potrebné pred varením dlho namáčať, čo však nie je môj problém, lebo strukoviny používam aj tak väčšinou kvalitné sterilizované.

  2. 2

    Cícer je veľmi dobrý aj do šalátov, no vzhľadom na to, že jeho chuť nie je až tak výrazná, priam si žiada niečo výrazné, čo ho nechá vyniknúť. Tentokrát som stavil na tabasco a čili a musím povedať, že to nebol krok vedľa :)

  3. 3

    Pripravíme si suroviny : konzervu cícera zlejeme a polovicu presypeme vložíme do misy. Paradajky a cibuľky umyjeme, paradajky poprekrajujeme a cibuľky nakrájame najemno. Niekto ich zelenú vňať pri varení nepoužíva, mne však neprekáža a vždy ich krájam úplne celé, aby nič nevyšlo nazmar. 50 gramov balkánskeho syra nakrájame na kocky a všetko vložíme do misy k cíceru.

  4. 4

    Posypeme medvedím cesnakom podľa chuti, môžu byť aj čerstvo namrazené zásoby. Osolíme, okoreníme, pridáme jednu, dve kvapky tabasca , lyžicu červeného vínneho octu a dve lyžice dobrého olivového oleja.

  5. 5

    Už chýba len štipka hnedého cukru a môžme všetko dobre zamiešať. Hotový šalát naservírujeme do misky, ozdobíme vetvičkami rozmarínu, posypeme čerstvo nakrájanou čili papričkou - množstvo si upravte podľa seba, nakoľko sa cítite, pridajte chlieb a podávajte :)

    Pikantný cícerový šalát - obrázok 5

Diskusia k receptu

manya
aj keď mám viac receptov s cícerom ešte som robila len polievku so zeleninou, namáčala som ho aj tak sa dlho varil, dvakrát som sadila ale prišla lepšia búrka a cícer mi zničila, konzervovaný som ešte neskúšala.Tvoj šalátik je už uložený.
izabella929
určite je veľmi chutný...lebo na púohľad hrá všetkými farbami...páčia sa mi farebné šaláty.-)) je to o lete...
iva63
šalátik si určite vyskúšame! kk, ďakujem
gulicka
s tymto salatom nemam problem,je rychly a skutocne vhodny pre vsetkych co narychlo jedja a urcite tu feferonku si tam dam trochu ma vypali na zdravie. Dakujem za novu inspiration.
mirkamt
Jéééj, @Martinis , aj ty si sa už dal na cícer? Aj túto zaujímavú kombináciu niekedy určite vyskúšam, ale jemnú, nepikantnú verziu - také si robím zo všetkých tvojich receptov ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia