Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi fotorecept

elixir - fotkaelixir, 9. júna 2013
Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi (fotorecept)
Foto: elixir

Dnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej jedlá treba, hlavne keď varenie podľa jej receptov vopred Zobraziť celý popisDnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej jedlá treba, hlavne keď varenie podľa jej receptov vopred neplánujem. Zostalo mi už len si ich prispôsobiť, s cieľom pripraviť kuracie mäso tak, ako sme ho ešte nejedli.

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks (rezne)
3 PL
1 ks
2 strúčik
1 PL (bez kôstky, nakrájané)
1 PL (nasekaná)
0,5 ČL
 (alebo kurací vývar)
Cesnakové zemiaky:
4 strúčiky
300 g
Príloha:
Ozdoba:
 (bez kôstky, nakrájané)




Postup

  1. 1

    Mäso: Kuracie prsia umyjeme, zboku ich stredom narežeme tak, aby sme ich úplne neprerezali. Ochutíme ich čiernym korením, paprikou a soľou. Nakrájanú cibuľu a cesnak dáme pražiť na PL masla.

    Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opraženú zmes zmiešame so sušenými slivkami, petržlenom, 1 PL masla a škoricou. Naplníme ňou kuracie prsia.

    Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dno zapekacej misy potrieme zvyšným maslom, dáme do nej kuracie prsia, podlejeme vodou (len na dno) a pečieme 40 minút na 180°C .

    Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky a cesnak očistíme a prekrojíme na polovice. Zemiaky uvaríme v slanej vode. Cesnak poukladáme na dno zapekacej misy.
    Uvarené zemiaky potom položíme naň, zľahka roztlačíme vidličkou, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 15 minút ku kuraťu.

    Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sú kuracie prsia a zemiaky upečené, servírujeme, podľa nálady zdobíme. Mala som trošku času pokým sa všetko varilo/pieklo, tak som zdobila o život :)

    Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radulienka
Krásny recept, pekne pripravený a nafotený, všetko naraz hotové, tomu sa hovorí "šikulka", vďaka zaň...
marianne
Kto umi,ten umi..priznam sa,ja nemam rada nic z kuraciny,ale moj muz by ju jedol 3x denne.Takze toto sa mu bude velmi pacit...jeho chute..krasne servirovane,ten bod c.5 je spica...
jerica
prílohy s ovocím , pfí ! to zbožňujem !! s kuracím mäskom sa dá krásne kúzliť, pre mňa hlavne rýchlo :-)krásne foto !!
mariamka
ako vravim, rozpravka 1000 a 1 noci zhmotnena na tvojom tanieri! vysperkovane chute aj detaily, @elixir si hviezda :)
evusik
vyzerá to veľmi chutne ..... krásne foto :-)
sisok
velmi pekne a vyzera chutne. co si prosim ta dala vedla tych hrozienok? je to pekne, moderne naservirovane :)
mesiar50
Ty si , ale umelkyňa.Tvoje jedlá sú stále krajšie a
krajšie prezentované.Nepochybujem,že sú aj dobré.
elixir
@sisok ďakujem Ti :) Je to obyčajný ovocný čaj :) nejaké tie lupienky, bylinky, hrozienka a kúsky sušeného ananásu.
@mesiar50 ďakujem, veľmi ma teší, ak vidíš zlepšenie...stále sa snažím :)
@havino , @palokuchki ďakujem krásne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia