Pikantné pagáčiky s oškvarkovou nátierkou fotorecept
Foto: luss44
Robila som oškvarkovú pomazánku s pikantnou paprikovou pastou a akosi jej bolo veľa. Tak som si vymyslela, že ju použijem aj do pagáčikov ako Zobraziť celý popisRobila som oškvarkovú pomazánku s pikantnou paprikovou pastou a akosi jej bolo veľa. Tak som si vymyslela, že ju použijem aj do pagáčikov ako náplň. Nápad to bol dobrý, lebo pagáčiky sú fajn pikantné, také trochu iné ako klasické oškvarkové.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Oškvarkovú pomazánku zatiaľ odložíme nabok. Z ostatných surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto, pridala som aj 2 ČL paprikovej pikantnej maďarskej pasty Erős Pista, cesto ostalo mierne oranžové s červenými bodkami :) Nechala som ho nakysnúť cca 30 min., potom som ho rozvaľkala a natrela oškvarkovou pomazánkou, potrela som ešte aj trochou uvedenej pasty. Oškvarkovú pomazánku robievam klasicky - oškvarky, postrúhané vajíčko, horčica, cibuľka nadrobno a už spomínaná pikantná pasta.
-
2
Takže takto natreté cesto som preložila ako obálku, nechala 15 min.podkysnúť. Tento postup som opakovala ešte raz.
-
3
Z rozvaľkaného cesta som vykrajovala pagáčiky, ukladala na vymastený plech. Kým sa rozohriala rúra, ešte trochu podkysli, potrela som ich vajíčkom a posypala sezamom.
-
4
Šupla do rúry na 200°C a piekla cca 15-20 min. Niektoré a mi takto pokydali nabok, ale boli fajn chrumkavé a pikantné tak akurát :)
dievčatá, ďakujem za pochvaly, potešili ma :)
*****
@luss44 : Ty máš čo písať o výške IQ, ty infantilná ozdoba Varechy...
translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=de&u=http://...
Konzervant K-sorbát - pozri Toxikológiu:
translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=en&u=http://...
@giussa , perfektná vec pre ľudí, cha,cha...
v lete si urobíš vlastnú...a @kakao...i @2michal ..zhasnú...:
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-eros-pista-paprikova-pas...
www.ostravskyvzduch.cz
www.vzduchostrava.cz
@yogicek - tým to bude :)
@luss , detto...
@evanaaa súhlasím s Tebou, tiež som už veľa vecí napiekla a navarila z Varechy, občas som niečo zmenila ako mi vyhovovalo, to je predsa normálne, ale nedovolila by som si zosmiešňovať autorku receptu, že čo to preboha použila... A k tomu, že všetko len domáce - mám 2 záhrady, takže zaváram všetko čo sa dá zužitkovať, sušíme si ovocie, mrazím vňatky, atď... A ozaj sa tu nepotrebujem obhajovať pred niekým za to, že si kúpim ročne 3-4 poháriky paprikovej pasty. Ďakujem Ti za názor, keď vyskúšaš, daj vedieť.
chuť pagáčikov bola iná, ale až ma prejde lenivosť, tak si ju pôjdem pozháňať. Mám totiž veľký problém, ešte ma nepustila minuloročná jarná únava a už na mňa lezie nová:):):).
Takto nejak vyzerali tie moje - dnes prudko lenivé:
A @kakao - chcela by som Ťa spoznať. Vždy som totiž túžila vidieť ako v reále vypadá dokonalosť sama.
:-) :-) :-)