Foto: alena45
Bez tejto pasty si neviem predstaviť svoju polievku, a tak som vymámila recept od pána v Tržnici, ktorý takúto domácu pastu predáva.
Postup
-
1
Navlečieme si gumené rukavice, bez ktorých to naozaj nejde.
-
2
Papriky umyjeme a povykrajujeme jaderníky. Odvážime, aby sme vedeli odmerať soľ.
-
3
Na mletie použijeme kutrovač, ktorý nám pomelie papriky nahrubšie, nie nahladko. Zasypeme odmeraným množstvom soli.
-
4
Dobre premiešame a najdôležitejšie je cca 24 hodín masu premiešavať, aby soľ prestúpila celú papriku a neklesala len ku dnu.
-
5
Paprikovú masu natlačíme do pohárikov a dáme sterilizovať na cca 15 minút na 90 stupňov. Édes Anna sa robí úplne rovnako, len zo sladkej papriky.
@alena45 - to máš papričky z vlastnej úrody? Ak áno, tak pekná. Budú vás štípať pusinky po guláši hehe!
Babkamt, veď môžeš aj posušiť a zavesiť, príoadne pomlieť už usušené, aj to sa ti zíde.
Evanaa, mne vydrží Eros Pista 2 týždne, do každej polievky - do taniera, nie do hrnca - dám jednu polievkovú lyžicu, už som asi závislá.
robila som kápiu so soľou,výborné
Pre mňa super aktuálne :-) tak ako aj s rajčinami a cesnakom !!!
a okrem toho, čo myslíš, že robievam po večeroch ? Odjadrincuvávam (to je slovo, čo) papričky a zasypávam soľou.
Začínala som s čajovou lyžičkou, ale už je mi to málo štipľavé.
to máš dostatočné množstvo. Vidím, že tiež kupuješ rovnaký paradajkový pretlak v skle. Nielenže je najchutnejší, ale má aj super pohárik. Ja už si neviem polievku bez pálivej papriky predstaviť. Ďakujem za komentár a pekné foto.
www.neoseeds.cz/cz/e-shop/682903/c8637-zelenina-semena/...
Krasne cervene TI vysli.
@damya (15.10.2011 16:30)
Je fantasticka!!! Ja jsem rc dodrzela.