Makaróny s mletým mäsom

luss44 - fotkaluss44, 16. novembra 2013
Makaróny s mletým mäsom
Foto: luss44

Dnes bolo treba rýchlo navariť, tak prišli na rad obľúbené makaróny.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
podľa chuti
4 strúčiky
1 bal




Postup

  1. 1

    U mäsiara som si dala zomlieť bravčové pliecko, ktoré som vo woku orestovala na cibuľke, osolila, posypala mletým čiernym korením, podliala troškou vody a pod pokrievkou podusila.

    Makaróny s mletým mäsom - obrázok 1
  2. 2

    nedávno som v Lidli objavila paprikovú pastu pikantnú - obsahuje 87% mletej pálivej papriky, tak aj z tej som pridala do mäska 1,5 ČL, mohla som aj menej, lebo výsledok bol dosť pikantný, ale okrem mňa to nikomu u nás nevadilo :) nedávno som túto pastu dala aj do oškvarkovej pomazánky a bola super.

    Makaróny s mletým mäsom - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa mäso dusilo, uvarila som makaróny. Nakoniec som k mäsu pridala oregáno, prelisovaný cesnak a trochu kečupu, prehriala ešte všetko spolu a vypla plyn. Uvarené makaróny som dala do woku k mäsovej zmesi, dobre premiešala a prikryla, cestoviny si natiahnu tú dobrú chuť a šťavu.

    Makaróny s mletým mäsom - obrázok 3

Diskusia k receptu

luss44
@micanela ja si dám občas tiež sójové plátky, ale doma by mi to neprešlo, musí byť mäso... ale ďakujem
root
No teda neviem, už som z toho jeleň, rýchlo sa dá uvariť aj bez kečupu a makarónov Cessi, to už radšej hladujem alebo zostanem na domácom chlebe.
luss44
@root nech sa páči - navar to bez kečupu, pofoť, pochváľ sa nám a potom sa môžem s Tebou baviť o varení... aby si nebol z bežného jedla jeleň...
yogicek
@luss44
Jedlo ako stvorené pre vyťaženého gazdinkoša ako ja. Vyskúšané, chutné. Kombinácia oregána, cesnaku a paprikovej pasty nemala chybu. Chválim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia