Foto: erika651
Priateľ zbožnuje jedlá s olivamy...a kuracie prsia. Tak tu je recept, ktorý mu robievam :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Opláchnite kuracie mäso v studenej vode, osušte a nakrájajte na rezance.
-
2
Papriku pokrájajte na tenké pásiky.
-
3
Papričky nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a tiež nasekáme nadrobno. Vo veľkej panvici rozohrejeme lyžicu oleja na vyššiu teplotu. Za stáleho miešania opekáme kuracie rezance 4-5 min. do zlatohneda. Potom ho vyberieme do misky.
-
4
Nalejte do panvice zvyšok oleja, pridajte kápiu, papričku a cesnak, restujte 2-3 minuty. Potom zvýšte teplotu, pridajte víno a povarte 1-2 min. až sa objem šťavy zníži na polovicu. Vložte do panvice kuracie rezance, olivy a prisypte 1/4 lyžičky čierneho korenia a soľ. Zakryte pokrievkou a poduste asi 10 min. na miernom ohni.
-
5
Mäso posypte petržlenovou vňaťou a podávajte. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu