Pikantné kurča fotorecept

erika651 - fotkaerika651, 5. augusta 2014
Pikantné kurča (fotorecept)
Foto: erika651

Priateľ zbožnuje jedlá s olivamy...a kuracie prsia. Tak tu je recept, ktorý mu robievam :)

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1 ks
2 ks
2 strúčiky
2 PL
1/2 hrnčeka
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Opláchnite kuracie mäso v studenej vode, osušte a nakrájajte na rezance.

    Pikantné kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku pokrájajte na tenké pásiky.

    Pikantné kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papričky nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a tiež nasekáme nadrobno. Vo veľkej panvici rozohrejeme lyžicu oleja na vyššiu teplotu. Za stáleho miešania opekáme kuracie rezance 4-5 min. do zlatohneda. Potom ho vyberieme do misky.

    Pikantné kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nalejte do panvice zvyšok oleja, pridajte kápiu, papričku a cesnak, restujte 2-3 minuty. Potom zvýšte teplotu, pridajte víno a povarte 1-2 min. až sa objem šťavy zníži na polovicu. Vložte do panvice kuracie rezance, olivy a prisypte 1/4 lyžičky čierneho korenia a soľ. Zakryte pokrievkou a poduste asi 10 min. na miernom ohni.

    Pikantné kurča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso posypte petržlenovou vňaťou a podávajte. Dobrú chuť :)

    Pikantné kurča (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
super, az na to zaverecne dusenie, je to zbytocne, staci len minutku prehriat olivy
radox1
asi tak,to tym kockam masa staci iba to opekanie 5 min., a potom ho len vlozit na zaver.cim dlhsie sa budu prsia robit,tym budu suchsie a tvrdsie,i ked pre mnohych su krasne makucke a stavnate.