Pikantné kurča (fotorecept)

Autor receptu: erika651

Priateľ zbožnuje jedlá s olivamy...a kuracie prsia. Tak tu je recept, ktorý mu robievam :)

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Opláchnite kuracie mäso v studenej vode, osušte a nakrájajte na rezance.
  2. Papriku pokrájajte na tenké pásiky.
  3. Papričky nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a tiež nasekáme nadrobno. Vo veľkej panvici rozohrejeme lyžicu oleja na vyššiu teplotu. Za stáleho miešania opekáme kuracie rezance 4-5 min. do zlatohneda. Potom ho vyberieme do misky.
  4. Nalejte do panvice zvyšok oleja, pridajte kápiu, papričku a cesnak, restujte 2-3 minuty. Potom zvýšte teplotu, pridajte víno a povarte 1-2 min. až sa objem šťavy zníži na polovicu. Vložte do panvice kuracie rezance, olivy a prisypte 1/4 lyžičky čierneho korenia a soľ. Zakryte pokrievkou a poduste asi 10 min. na miernom ohni.
  5. Mäso posypte petržlenovou vňaťou a podávajte. Dobrú chuť :)