Pikantné kuracie stehno

Autor receptu: stefanm

Kuracie mäso "zlahodnie" ak ho naložíme aspoň na hodinu do ochuteného mlieka.Recept je z knihy "Recepty zo Života" ale trochu upravený.

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná opláchneme pod studenou tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou.Prekrojíme ich v kĺbe na hornú a dolnú časť.Obidva časti narežeme pozdľž kostí a nasolíme.Takto pripravené kúsky stehna vložíme na najmenej 1hod.do mlieka v ktorom sme rozmiešali roztlačeny cesnak a nadrobno posekaný feferónik.Potom ich obalíme v trojobale (múka,rozšľahané vajíčka,strúhanka) a vyprážame v rozpálenom oleji.Vyprážame najprv odkryte a po otočení prikryjeme a vyprážame pomaly aby sa stehna dobre prepiekli aj pri kosti.Podávame s dusenými zemiakmi ochutenými opraženymi prúžkami póru a paprikovou ryžou.