Bravčové karé
Pikantné karé na cibuľke s feferónkovo-paradajkovou omáčkou
Autor receptu: ellie17
Šťavnaté plátky bravčového karé sa restujú na cibuľke s bravčovou masťou, v pikantnej omáčke z paradajkového
pretlaku, kečupu, feferoniek a korenín.*
Výsledkom je výrazné jedlo s jemnou
sladkokyslou a štipľavou chuťou, ktoré
sa hodí k ryži, zemiakom alebo
čerstvému chlebu.
|
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Karé nakrájame na 1 cm hrubé plátky, jemne naklepeme a osolíme, okoreníme.
- Červenú cibuľu nakrájame na polkolieska. Feferónky nasekáme nadrobno (bez semienok, ak chceme miernejšie).
- V hlbšej panvici alebo hrnci rozpálime bravčovú masť. Opečieme plátky mäsa z oboch strán dozlatista (cca 2–3 minúty každú stranu). Vyberieme ich bokom.
- Do výpeku pridáme cibuľu a restujeme 3–4 minúty. Prisypeme červenú mletú papriku a krátko premiešame.
- Pridáme paradajkový pretlak, kečup, feferonky, cukor, čierne korenie a prípadne trochu vody. Premiešame.
- Mäso vložíme späť do omáčky, prikryjeme a dusíme na miernom ohni cca 20–25 minút, kým nezmäkne a omáčka sa nezredukuje.
- Podľa chuti ešte dosolíme alebo pridáme feferonky či cukor.