Bravčové karé

Pikantné karé na cibuľke s feferónkovo-paradajkovou omáčkou

Autor receptu: ellie17

Šťavnaté plátky bravčového karé sa restujú na cibuľke s bravčovou masťou, v pikantnej omáčke z paradajkového pretlaku, kečupu, feferoniek a korenín.* Výsledkom je výrazné jedlo s jemnou sladkokyslou a štipľavou chuťou, ktoré sa hodí k ryži, zemiakom alebo čerstvému chlebu.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karé nakrájame na 1 cm hrubé plátky, jemne naklepeme a osolíme, okoreníme.
  2. Červenú cibuľu nakrájame na polkolieska. Feferónky nasekáme nadrobno (bez semienok, ak chceme miernejšie).
  3. V hlbšej panvici alebo hrnci rozpálime bravčovú masť. Opečieme plátky mäsa z oboch strán dozlatista (cca 2–3 minúty každú stranu). Vyberieme ich bokom.
  4. Do výpeku pridáme cibuľu a restujeme 3–4 minúty. Prisypeme červenú mletú papriku a krátko premiešame.
  5. Pridáme paradajkový pretlak, kečup, feferonky, cukor, čierne korenie a prípadne trochu vody. Premiešame.
  6. Mäso vložíme späť do omáčky, prikryjeme a dusíme na miernom ohni cca 20–25 minút, kým nezmäkne a omáčka sa nezredukuje.
  7. Podľa chuti ešte dosolíme alebo pridáme feferonky či cukor.