Pikantné hrianky s vajíčkom a so špenátom
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 3. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr rozmiešame jogurt a cesnak. Do malej panvičky pripravíme maslo, čili, soľ, nahrubo zomleté čierne korenie, na miernom ohni necháme prehriať päť minút a odstavíme.
- 2
Hrniec naplníme vodou, v ktorej budeme pošírovať vajíčka, a necháme ju zovrieť. Do vyššej panvice pridáme olivový olej a postupne pridávame špenát, ktorý jemne premiešavame, a keď sú lístky zvädnuté, odstavíme z ohňa a prikryjeme pokrievkou. Teplotu vody na vajíčka znížime, nesmie bublať, len sa mierne variť a pridáme ocot. Varechou vytvoríme vír, rozbijeme vajíčko a pomaly vložíme do vody. Necháme variť tri minúty.
- 3
Chlieb mierne opečieme a ohrejeme maslo, ak treba. Na tanier položíme hrianku, potrieme ju cesnakovým jogurtom, naň dáme kôpku špenátu a dierkovanou lyžicou vyberieme vajíčko a uložíme na špenát. Na záver hrianku polejeme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu