Pikantné hrianky s vajíčkom a so špenátom

Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 3. marca 2016
Pikantné hrianky s vajíčkom a so špenátom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 strúčik malý pretlačený
200 g
400 g
3 PL
1/2 ČL
8 ks veľkosť L
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr rozmiešame jogurt a cesnak. Do malej panvičky pripravíme maslo, čili, soľ, nahrubo zomleté čierne korenie, na miernom ohni necháme prehriať päť minút a odstavíme.

  2. 2

    Hrniec naplníme vodou, v ktorej budeme pošírovať vajíčka, a necháme ju zovrieť. Do vyššej panvice pridáme olivový olej a postupne pridávame špenát, ktorý jemne premiešavame, a keď sú lístky zvädnuté, odstavíme z ohňa a prikryjeme pokrievkou. Teplotu vody na vajíčka znížime, nesmie bublať, len sa mierne variť a pridáme ocot. Varechou vytvoríme vír, rozbijeme vajíčko a pomaly vložíme do vody. Necháme variť tri minúty.

  3. 3

    Chlieb mierne opečieme a ohrejeme maslo, ak treba. Na tanier položíme hrianku, potrieme ju cesnakovým jogurtom, naň dáme kôpku špenátu a dierkovanou lyžicou vyberieme vajíčko a uložíme na špenát. Na záver hrianku polejeme maslom.

Diskusia k receptu

epka
Pekný recept, mám rada vajíčka takto pripravené, musím takto skúsiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia